Hirdetés
. Hirdetés

Erdélyben segít az NJSZT

|

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság együttműködik a romániai ECDL irodával.

Hirdetés

Az elmúlt év őszétől a két nemzeti ECDL iroda együttműködésének köszönhetően lehetővé vált, hogy az Erdélyben működő számos akkreditált vizsgaközpontban újra lehessen magyar nyelven is ECDL vizsgát tenni. Ehhez az NJSZT a romániai automata vizsgarendszer feladatait fordította, lektorálta és tesztelte.

Hirdetés

„Jelenleg a rendszer további fejlesztése, a vizsgára felkészítő gyakorlótesztek véglegesítése zajlik. Társaságunk mindezt a határon túl élő magyarság érdekében, térítésmentesen végezte, illetve végzi, hogy a digitális írástudás nemzetközi tanúsítványának megszerzése határainkon túl se ütközzön nyelvi akadályokba” – nyilatkozta Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója.

A segítség azért is nagyon fontos, mert akinek ECDL bizonyítványa van, az 150 országban létező standard követelményeknek megfelelően rendelkezik az informatikai írástudáshoz szükséges alapvető ismeretekkel. Ráadásul, aki az ECDL rendszerbe bekerül, az alapmodulokon túl további kapcsolódó témákban is jártasságot és nemzetközi tanúsítványt szerezhet. Ilyen például az elektronikus aláírás, az IT biztonság, vagy a képszerkesztés és a webszerkesztés témája is.

 

Hazánkban az ECDL tananyagot megtanulni és levizsgázni az ország több mint 300 akkreditált vizsgaközpontjainak bármelyikében lehet. Aki úgy érzi, hogy elegendő tudással rendelkezik, az tanfolyam nélkül is vizsgát tehet. Az előzetes tudásméréshez a vizsgarendszert Magyarországon működtető NJSZT honlapján ingyenesen letölthetővé tette a valamennyi vizsgapéldát tartalmazó ECDL vizsgapéldatárat, az elektronikus aláírás modulhoz ingyenes jegyzetet is – tette hozzá Alföldi István.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.