Hirdetés
. Hirdetés

Ericsson: 2017-re a világ nagyrésze mobil szélessávon száguld

|

Az Ericsson "A hálózatba kapcsolt társadalom pulzusa" címmel adta ki mobil és internetforgalmi jelentését. Eszerint csak az idei első negyedévben a világon összesen 6,2 milliárd mobil előfizetést regisztráltak, és 170 millió új előfizetést kötöttek meg.

Hirdetés

A világ népességének 85 százalékán lesz 3G lefedettséggel 2017-ben, a 4G-s szolgáltatás pedig a népesség 50 százaléka számára lesz elérhető. Az okostelefon-előfizetések száma eléri a 3 milliárdot, a globális adatforgalom pedig a15-szörösére növekszik – áll az Ericsson jelentésében, amely szerint sokak számára hamarosan a mobiltelefon lesz az egyetlen eszköz az internet elérésére. Akkorra közel kilenc milliárd lesz a mobilelőfizetések száma, szemben a tavalyi hat milliárddal. A mobil szélessávú előfizetések száma a 2011-ben regisztrált egymilliárdról 2017-re az ötszörösére, öt milliárdra növekszik.

A globális mobilforgalom változása 2007 és 2012 között.

 „Amikor az emberek készüléket vásárolnak, alapfeltételnek tekintik az internet-hozzáférést, így egyre nagyobb az igény a mobil szélessávra, és az adatátviteli forgalom is folyamatosan növekszik. A mobil szolgáltatók ebben felismerik az üzleti lehetőséget, és a nagy kapacitású hálózatokban elérhető kitűnő adatátviteli sebességek révén jó felhasználói élményt kínálnak ügyfeleiknek. A világ HSPA-hálózatainak 75 százaléka 7,2 Mbps vagy annál magasabb, 40 százaléka pedig 21 Mbps csúcssebességre képes” – kommentálta a jelentés eredményeit Douglas Gilstrap, az Ericsson vállalati stratégiáért felelős alelnöke.

A jelentés szerint 2017-re a világ népességének fele él olyan helyen, ahol lesz LTE/4G hálózati lefedettség, az okostelefon-előfizetések száma pedig a tavalyi 700 millióról három milliárdra nő. Tovább növekszik a teljes mobil adatátviteli forgalom is: ez 2011 és 2012 első negyedéve között – elsősorban a videós átvitelnek köszönhetően – megduplázódott, 2015-re pedig várhatóan a tizenötszörösére emelkedik.

Idén a mobil előfizetések számának nettó növekedése, 39 millióval, Kínában volt a legnagyobb, ezt India követi 25 millióval. A Magyarországot is magába foglaló CEMA (Közép- és Kelet-Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió összes mobil előfizetése 1,6 milliárd volt az első negyedévben, ami 2017-ig további 700 millióval gyarapodhat. Az itteni mobil előfizetések 85 százaléka tavaly még GSM volt, 2017-ben ezek fele már WCDMA/HSPA hálózatú lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.