Hirdetés
. Hirdetés

Ericsson: kétszámjegyű növekedés a Q3-ban

|

A harmadik negyedévben 17 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest az Ericsson bevétele, köszönhetően a mobil széles sávú technológia iránti, folyamatosan erőteljes keresletnek, valamint a megnövekedett szolgáltatási bevételeknek.

Hirdetés

Az összehasonlítható egységek árbevétele, az árfolyamváltozásokkal és a fedezeti ügyletekkel korrigálva, 24 százalékkal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest. "Az idei évben eddig tapasztalható teljesítményünk megerősíti azon jelzéseinket, hogy a globális piaci részesedésünk növekedett. A lefedettséget növelő projektek nagyobb aránya, valamint a felgyorsuló hálózatmodernizálási projektek Európában negatív hatással voltak a bruttó árrésre. Az üzemi eredmény a vegyes vállalatok nélkül 6,3 (6,2) milliárd svéd korona volt a negyedévben, a nettó eredmény pedig 3,8 (3,6) milliárd svéd korona volt, ami 6 százalékos növekedésnek felel meg" - mondta a múlt héten Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója.

A hálózatokkal foglalkozó üzletág árbevétele az előző év ugyanezen időszakához képest 25 százalékkal növekedett. A vállalat tájékoztatása szerint az előző negyedévhez képest tapasztalható mínusz 3 százalékos változás a szezonális hatás, valamint az alacsonyabb észak-amerikai CDMA-árbevétel eredménye. A hálózatokkal foglalkozó üzletágban Észak-Amerika, Észak-Európa és Közép-Ázsia, a Földközi-tenger térsége és India kivételével minden régió növekedést mutatott az előző negyedévhez képest. A negyedév során a Japánt ez év márciusában sújtó földrengésnek és cunaminak az ellátási láncunkat érintő, még fennmaradó hatása is megszűnt, és a szállítási határidők újból a megszokottak. A távközlési cég ugyanakkor figyelmeztetést is közzétett, mely szerint "a világ különböző részein tapasztalható gazdasági bizonytalanságok miatt nem tudjuk kizárni annak a lehetőségét, hogy a hálózatüzemeltetők rövid távon valamivel óvatosabbak lesznek a kiadásaik terén".

A globális szolgáltatásokkal foglalkozó üzletág árbevétele 7 százalékkal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest, valamint az előző negyedévhez képest, a valutaárfolyamok hatására korrigálva pedig 13 százalékkal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest. A menedzselt szolgáltatások megfelelő fejlődést mutattak, az árbevételük az előző negyedévhez képest 12 százalékkal növekedett a második negyedévben bejelentett 24 új, menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó szerződést követően. A multimédiás szolgáltatásokkal foglalkozó üzletág árbevétele 11 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest és 8 százalékkal az előző negyedévhez képest, és ebben a negyedévben is kellő lendületet mutat a jövedelemkezelés terén a Közel-Keleten és Afrika szubszaharai részein.

A negyedév vegyes eredményeket hozott a vegyes vállalatok terén. A Sony Ericsson megnövekedett árbevételről és magasabb átlagos értékesítési árról számolt be. "A részesedésünk a Sony Ericsson nyereségéből 0,1 (0,3) milliárd svéd korona volt. Az ST-Ericsson árbevétele az előző negyedévhez képest 7%-kal növekedett, és az új termékekből származó bevétel továbbra is növekszik, ellensúlyozva a régebbi termékek értékesítésének folyamatos visszaesését. A részesedésünk az ST-Ericsson veszteségéből -0,7 (-0,4) milliárd svéd korona volt".

A vállalat gyorsjelentése kapcsán a vezérigazgató kitért arra is, hogy az okostelefonok megnövekedett globális penetrációja, az új készülékek és a lépcsőzetes árképzés bevezetése révén továbbra is folyamatosan növekszik a mobil adatforgalom. "A mobil széles sávú előfizetések száma a várakozások szerint az év végére eléri a közel egy milliárdot, 2016-ra pedig a közel öt milliárdot. Úgy véljük, hogy a hosszú távú pozitív fejlődés alapjai továbbra is szilárdak az iparágban. Megfelelő pozícióban vagyunk ahhoz, hogy e fejlődés motorja legyen és élvezze annak kedvező hatását" - foglalta össze Vestberg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.