Hirdetés
. Hirdetés

Érkezik a Google termékkereső

|

A Google újfajta keresővel próbálja visszaszorítani a Bing piacát, az ünnepek előtt bevezeti az internetes árukereső szolgáltatását.

Hirdetés

Ahogy közeledik az évvégi bevásárló szezon annál nagyobb a harc folyik a kereskedelemben a vásárlókért. Az internetes keresés viszont lassan belefullad az internetes kereskedelem túlburjánzásába. Ezekre a problémákra szeretne megoldással szolgálni a Google Commerce Search szolgáltatása.

A felmérések szerint egy látogató 8 másodpercet tölt egy webáruházban azzal, hogy eldöntse, hogy vásároljon-e vagy sem. Ez az idő a legkevésbé sem látszik elegendőnek egy jó döntés meghozásához. A Google tulajdonképpen ebben igyekszik a felhasználóknak hatékony segítséget nyújtani azzal, hogy a vásárlók számára kereshetővé teszi a webáruházak ajánlatait, árait. A szolgáltatás előnyösnek látszik a felhasználók, s a kereskedők részére egyaránt. Az előbbiek kevesebb vesződségre és jobb ajánlatokra, míg az utóbbiak több vásárlóra és így magasabb bevételekre számítanak.



A Google egyfajta katalógus rendszerrel igyekszik átláthatóvá tenni a kereshető termékeket, s ez szintén minden vásárlónak és kereskedőnek hasznos lesz. A kereső óriás szolgáltatása olyan  hatékony eszközökkel igyekszik segíteni a vásárlókat, mint ár, márka és kategória szűrés. Az online boltok kínálatát feltérképező szolgáltatás a vásárlóknak természetesen ingyenes lesz, de pénzbe kerül majd a kereskedőknek. Az éves díj 50.000 forintnál kezdődik majd.

A Google úgy tűnik nem akar kimaradni az elektronikus kereskedelem bevételeiből, s tulajdonképpen a saját eszközeivel eddig is hozzájárult a az online kereskedő cégek működéséhez. Most láthatóan be is árazza ezt a lehetőséget. A hagyományos keresés és az AdWords mellett mégis jó befektetésnek látszik majd belépni a rendszerbe, hiszen a Google fizetős partnerei számára komoly előnyöket ígér.
 
A kereskedők a eladási trendeket nyomon követhetik az Analytics segítségével, illetve pontosíthatják azt is hogy az egyes termékek milyen eredményeket produkáltak a Google Commerce Search segítségével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.