Hirdetés
. Hirdetés

Érkezik a várva várt SQL frissítés a Microsofttól

|

Következő hónapra várható a Microsoft SQL 2008 R2, amely robusztusabb implementációkhoz is alkalmas lesz.

Hirdetés

Szerdán jelentette be a szoftveróriás, hogy gyártásra adta régen várt Microsoft SQL Server 2008 R2 relációs adatbázis szoftverének legújabb változatát.

Már majdnem két éve fejlesztették az SQL Server 2008 kódbázisára építve a jelentős változásokat tartalmazó R2-t. A cég feljegyzései szerint mindeddig mintegy 300 ezren töltötték le a program fejlesztői változatát.

Mark Linton, a Microsoft alkalmazás platform csoportjának igazgatója elmondta, hogy az R2 több ponton jelentősen túllép majd elődje képességein. Egyik leglényegesebb ilyen vonás az R2-ben a skálázhatóság, egyetlen SQL Server 2008 példány működése akár 256 logikai processzorra is kiterjeszthető (az előző változat csak 64 processzorig volt képes nyújtózkodni). Az operatív memória mérete akár 2 terabájtig terjedhet az SQL Server 2008 R2 esetében, ami utat nyit a nagyszabású, vállalati óriásrendszerek kiépítése előtt.

Arra is felkészítették az új szervert, hogy a Microsoft Hyper-V virtualizált környezetében hatékonyabban működjön. Egy új segédszoftver, a Utility Control Point lehetővé teszi az adatbázis adminisztrátoroknak, hogy akár egy egész farmnyi SLQ Server működését egyetlen konzolról vezéreljék.

Az új SQL kiszolgáló azzal is támogatja más szoftverek használatát, hogy önkiszolgáló jellegű üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújt. Élő adatforrást kínál az SQL Server 2008 R2 a Microsoft Excel adatelemző kiegészítője, a PowerPivot számára, mely milliós adatsor halmazok manipulálására, lekérdezésére szolgál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.