Hirdetés
. Hirdetés

Kegyetlenül felpörgeti az Intel a játékos laptopokat

|

A gyártó hat új Comet Lake-H mobilprocesszort jelentett be. A csúcslapka 5,3 gigahertzet tud.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel 10. generációs "Comet Lake-H" mobilprocesszorai olyasmivel kecsegtetik a játékosok laptopjait, amit az AMD Ryzenje kevésbé hangsúlyoz: brutális órajelfrekvenciával.

A most bejelentett hat új, 14 nanométeres lapkából háromnak 5 gigahertz fölött van a maximális egymagos turbofrekvenciája (a Core i9-10980HK-é konkrétan 5,3 gigahertz!), egy lapkáé pedig 5 gigahertzen tetőzik.

A játékosok között persze régi vitatéma, hogy érdemes-e hinni az Intelnek, amely szerint a legtöbb számítógépes játék még mindig egyszálas alapokon nyugszik, ezért a játékteljesítmény szempontjából az órajelfrekvencia a meghatározó, vagy inkább az AMD-nek van igaza, amely azt állítja, hogy egyértelműen a Ryzen 9 4900HS a nyerő a mobil PC-processzorok piacán.

Az Intel azt ígéri, hogy rövidesen száznál is több, játékosoknak és tartalomkészítőknek szánt rendszer jön ki az új lapkákkal.

Megbízható teszteredmények még nincsenek, de a szakértők a 9. generációs elődökhöz képest kétszámjegyű teljesítményjavulást várnak a processzoroktól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.