Hirdetés
. Hirdetés

Észak-Koreának már 2 millió 3G-s felhasználója van

|

A politikai korlátozások ellenére egyre több a Koryolink 3G-s felhasználóinak a száma.

Hirdetés

Észak-Korea a világ legjobban elszigetelt nemzetének tekinthető ma, éles tükörképeként Dél-Koreának, ahol nem csak a dolgok működnek teljes másképp, de a nagyvállalatok is előszeretettel költöznek oda. Az északi szomszéd egyik legfőbb korlátozása az, hogy a lakosság döntő többségében nem férhet hozzá az internethez. 

Egy igen rövid időszak alatt idén már volt lehetősége a látogatóknak arra, hogy 3G-t használjanak az országban, azonban ez a próbálkozás egy hónapig sem tartott. Vélhetően azért tiltották be ismét a használatát, mert túl sok tartalmat szivárogtattak ki az ország határain kívülre.  

Akik hosszú távra érkeznek az országba, azok most jóval szabályozottabb körülmények között férhetnek hozzá a világhálóhoz. Ennek ellenére Észak-Koreában nőtt a 3G-s felhasználók száma, nem is kevéssel. Míg egy évvel ezelőtt 1 milliót regisztráltak, addig a Koryolink ügyvezetője, Ezz Heikal szerint már 2 millió felhasználójuk van. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.