Hirdetés
. Hirdetés

Eszközök helyett megoldások

|

Alkalmazásspecifikus, integrált rendszerekkel, szoftveresen definiált tárolókkal és migrációs szolgáltatásokkal bővíti palettáját a Dell.

Hirdetés

Vezető szoftverszállítókkal együttműködve a Dell olyan készülékekkel lép piacra, amelyek felgyorsítják a legszélesebb körben elterjedt vállalati alkalmazások bevezetését, leegyszerűsítik felügyeletüket, és nagyobb teljesítmény, rövidebb válaszidők elérését teszik lehetővé.

Aongus Hegarty, a Dell európai, közel-keleti és afrikai régiójának elnöke a Budapesten megrendezett Dell Solutions Tour 2014 konferencia nyitó előadásában utalt a bejelentésekre, amelyekre órákkal később Miamiban, a Dell User Forumon került sor.

- Iparágunk nagy horderejű változáson megy keresztül, a vállalati felsővezetők 70 százaléka a szervezet informatikai környezetének teljes vagy jelentős mértékű átalakítását tervezi a következő három évben – mondta Aongus Hegarty. – A bevirtualizált x86-os szerverek aránya 2016-ra megduplázódik, a mostani 40-ről 80 százalékra nő, a felhőalapú megoldásokra fordított IT-költés 2020-ra eléri a 241 milliárd dollárt. Ügyfeleinktől is olyan visszajelzéseket kapunk, hogy elsősorban négy területen, az adatközponti transzformáció, az analitika, a kapcsolattartás és együttműködés, valamint a biztonság terén van szükségük új megoldásokra, amelyekkel könnyebben megfelelhetnek az alkalmazottak, az ügyfelek és a piaci verseny elvárásainak.

 
Aongus Hegarty, elnök, Dell EMEA

A Dell termékfejlesztésének ezek a visszajelzések szabnak irányt, mondta az elnök, hozzátéve, hogy a tőzsdéről január elsejével kivezetett cég a korábbinál többet költ kutatásra és fejlesztésre. A megoldásközpontú megközelítést testesítik meg a most bejelentett, és az év második felében forgalomba kerülő, integrált rendszerek is.

A Dell Acceleration Appliance for Databases, amely a gyártó PowerEdge szervereiből, tárolóiból és hálózati eszközeiből épül fel, a Fusion-io alkalmazásgyorsító technológiájával olyan adatbázisok teljesítményét növeli, mint például a MySQL, a Sybase, a Microsoft SQL és a MongoDB. A Dell Integrated Systems for Oracle 12c Database készülék, miként neve is utal rá, kimondottan az Oracle legújabb adatbázisára épülő környezeteket gyorsítja, és az abba történő migrációt is segíti. A Dell Database Acceleration Appliances for Oracle pedig a Dell infrastruktúráját az Oracle Linux, Oracle VM, Oracle Enterprise Manager és Oracle Fusion Applications szoftverekkel csomagolja össze, készen kínálva a hardverintegrációt és az alkalmazások finomhangolását.

Clouderával és Intellel kialakított, szoros együttműködésének újabb eredményeként jelentette be a Dell az In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise rendszert, amely az egyébként összetett feladatnak számító Hadoop-implementációt hivatott leegyszerűsíteni és felgyorsítani. A Dell XC Series családba tartozó, konvergens infrastruktúrát képviselő rendszerek pedig a Nutanix tárolóvirtualizációs technológiájával a web óriásai – például a Google és a Facebook - által alkalmazott, architekturális megközelítést az átlagos méretű vállalatok számára is elérhetővé teszi. Ezzel a bejelentéssel a Dell olyan készülékekkel bővíti szoftveresen definiált tárolómegoldásainak kínálatát, amelyek a feldolgozási kapacitást és a hálózati komponenseket is tartalmazzák.

Migrációs szolgáltatás

Új Windows Server 2003 migrációs szolgáltatást is bejelentett a Dell floridai felhasználói fórumán. Miután a Microsoft 2015 júliusától beszünteti a Windows Server 2003 támogatását, a Dell szolgáltatásával a szervezetek könnyebben migrálhatnak a Microsoft Azure felhőjébe vagy a Windows Server 2012 R2-es verziójára, csökkentve az ezzel járó kockázatokat és költségeket is.

A Gartner idén áprilisban készült felmérése (Managing the Risks of Running Windows Server 2003 After July 2015) is rávilágított a nehézségekre, amelyekkel a vállalatok egy migrációs folyamat során szembesülnek. Mindig az adott rendszeren, IT-környezeten múlik például, hogy a rendelkezésre álló eszközök és módszerek közül melyekkel csökkenthetők a leginkább a migráció kockázatai. A választást különösen megnehezíti, hogy általában egynél több eszközre lesz szükség, ezért a leghelyesebben akkor jár el a szervezet, ha a kockázatok elemzését követően a módszerek kombinációját alkalmazza. Ebben sokat segíthet egy tapasztalt tanácsadó. Tavaly a Dell több mint 500 vállalatot támogatott a Windows XP alapú klienskörnyezet migrálásában, és a Windows Server 2003-at használó szervezetek részéről is hasonló érdeklődésre számít.

– Termékfejlesztési stratégiánk szempontjából nem jelentenek kivételt az üzleti kliensek sem – mondta kérdésünkre Aongus Hegarty budapesti előadását követően. – Manapság gyakran halljuk, hogy a PC halott, de mi ezt másképp látjuk. A munkahelyi környezetben mind nagyobb számban megjelenő tabletek és hibridek mellett a személyi számítógép változatlanul fontos szerepet tölt be. PC-fejlesztéseinket a továbbiakban mindinkább megoldásainkkal összefüggésben végezzük, így egy-egy alkalmazásterület speciális elvárásainak megfelelően optimalizált klienseket tudunk adni a felhasználóknak, legyen szó a legfejlettebb grafikus megjelenítéshez szükséges teljesítményről, hardver szintjén beépített biztonsági funkciókról, vagy valamely vertikum, például az oktatás, az egészségügy elvárásairól.

Tükrözik ezt a koncepciót a szintén most bejelentett Dell OptiPlex 9030 és 3030 All-in-One számítógépek is, amelyek a helytakarékos kialakítást biztonsági és felügyeleti szolgáltatásokkal ötvözik, és augusztusban érkeznek Magyarországra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.