Hirdetés
. Hirdetés

Európa felé is terjeszkedik a Google felhője

|

Új felhőrégiókat állít üzembe a Google Cloud. Németországban így már két adatkomplexumot működtet az a Google szolgáltatása.

Hirdetés

A Google új felhőrégiót indít Németországban, Chilében és Szaud-Arábiában saját Cloud szolgáltatása számára. Erről persze elsőre azt gondolhatnánk, hogy teljesen érdektelen hír, hiszen a felhőnek pont az a lényege, hogy tulajdonképpebn a felhasználó számára nem látszik, és nem is feltétlenül fontos, hogy egy globális szerverparkon belül pontosan hol is vannak az adatai. Ez viszont nem minden formában igaz, jogilag ugyanis például egyáltalán nem mindegy a pontos elhelyezkedés.

Hirdetés

A nagy felhőszolgáltatók számára az ilyen globális terjeszkedés létfontosságú, mert az egyes országok mindinkább olyan adatvédelmi törvényeket vezetnek be, amelyek megkövetelik, hogy az adatok az országhatáron (vagy az EU esetében az Unió határain) belül maradjanak. A szolgáltatók pedig kénytelenek ehhez igazítani fejlesztési stratégiájukat, és ezt példázza a Google Cloud 2020-ban folytatott szisztematikus építkezése is.

Idén a Google már új felhőrégiókat állított üzembe többek közt Jakartában, Indonéziában, Las Vegasban, Salt Lake Cityben és Szöulban. A Google nagyvállalati felhőszolgáltatása így jelenleg összesen 17 országban 24 felhőrégiót üzemeltet, de további roppant ambiciózus fejlesztési terveket dédelget, és egyebek mellett Doha, Qatar, Madrid, Milánó és Párizs is a célkeresztben van.

A bővülésről szóló Google Cloud blogposzt szerint mindegyik régiónak megvannak a maga egyedi sajátosságai. A németországi bővülés például egy meglévő frankfurti adatcentert egészít ki, így ott már két felhőrégiót üzemel majd. A Google ugyanakkor az ígéri, hogy a felhasznált technológiáknak köszönhetően az adatközpontok bővítése nem növeli meg a vállalat karbonlábnyomát. Ami Szaud-Arábiát illeti, a Google Cloud itt teljesen új felhőrégiót állít üzembe, míg egy helyi viszonteladó az Aramco támogatásával felhőszolgáltatásokat fog kínálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.