Hirdetés
. Hirdetés

EV-akkumulátor gigagyárak épülnek

|

A britek tárgyalásokat folytatnak 6 céggel.

Hirdetés

Nagy-Britannia hat céggel folytat tárgyalásokat, hogy elektromos járművek akkumulátorainak gyártására szolgáló gigüzemeket építsenek - jelentette a Financial Times a tárgyalásokról tájékozott emberekre hivatkozva.

A jelentés szerint a Ford, a Nissan, az LG, a Samsung, valamint a Britishvolt és az InoBat Auto start-up cégek tárgyalnak a brit kormánnyal vagy a helyi hatóságokkal a potenciális gyárak helyszíneiről és a pénzügyi támogatásról.

A Reuters arról tudósított, hogy a brit kormány a tervek szerint 2030-ig betiltja az új benzines és dízelautók, 2035-ig pedig a hibridek értékesítését. Ez megköveteli, hogy az ország járműgyárai átálljanak az elektromos modellek gyártására.

Hirdetés

A brit üzleti minisztérium szóvivője az FT-nek azt mondta, hogy a kormány "elkötelezett a gigagyárak mellett, és továbbra is szorosan együttműködik a befektetőkkel és a járműgyártókkal az Egyesült Királyságban történő tömeges akkumulátorgyártás terveinek előmozdítása érdekében". Eddig 38 tervezett gigaüzem van tervben Európa-szerte a Transport & Environment zöld lobbicsoport szerint, az Egyesült Királyságban eddig csak a Britishvolt projektjét hozták nyilvánosságra.

A brit kormánnyal folytatott tárgyalások korai szakaszában a Ford jelezte, hogy megvizsgálja az Egyesült Királyságban történő akkumulátorgyártás lehetőségét. A termékeket aztán Törökországba szállítanák, hogy a Transit furgon tervezett elektromos változatában használják fel őket. Az viszont energiaköltségektől függ, hogy a Nissan tárgyalásokat folytat-e a brit kormánnyal egy akkumulátorgyár építéséről sunderlandi gyárkomplexumában. Az LG és a Samsung még csak a tárgyalások korai szakaszban jár. A beruházásokról a vállalatok valószínűleg csak akkor döntenek, ha megállapodnak a nagy autógyártókkal - tette hozzá a lap beszámolója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.