Hirdetés
. Hirdetés

Evakuálta a gyárait a TSMC

|

Két tajvani gyárát is ki kellett ürítse a TSMC földrengések miatt.

Hirdetés

A 2011. március 11-én bekövetkezett Tohoku melletti földrengések után a világ jobban tart az efféle természeti jelenségektől. Szerencsére az intő jelek miatt azóta sokkal fokozottabban készülnek az ilyen krízishelyzetekre. A TSMC vagy eleve rendelkezett ilyen esetre is tervekkel, vagy felülvizsgálta azokat a szerencsétlenségek után.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ugyanis jó munkát végzett, amikor két tajvani gyárát is földrengés rázta meg: az eset kapcsán senki nem veszítette életét, és meg sem sérültek. A szektorban egyébiránt gyakoriak a rengések, 1999. szeptemberében például egy 7,6 erősségű 2400 emberéletet követelt. A tohokui katasztrófához mérten (9,03) a mostani csak közepes volt, 6,3-as erősséggel.

A riasztások után a TSMC minden 4-es vagy erősebb rengés esetén azonnal evakuálja a gyárait: erre most Hsinchuban és Taichungban került sor. A cég szóvivői szerint a dolgozók nem sokkal az események után már visszatérhettek az üzemekbe, a gyártást pedig nem érintette a földrengés. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.