Hirdetés
. Hirdetés

Ezeket tudja majd a következő Android

|

Az Android Developer Summiton ízelítőt adtak a Google jövőre megjelenő új mobil operációs rendszere, az Android Q új szolgáltatásaiból.

Hirdetés

Hirdetés

Sokan még az Android Pie-t se kapták meg mobiljukra, de közben a Google HQ már az Android Q-t (más néven Android 10-et) készíti elő.

A rövidesen megjelenő mobil OS-ről az Android Developer Summiton beszélt a cég, és megerősítette, hogy a rendszer képernyős folyamatosságot biztosít, vagyis beépítve támogatja a kihajtható eszközöket. Az appok tehát zökkenőmentesen tudnak vele a mobilos és a tabletes elrendezés között oda-vissza váltani.

Ez persze nem meglepetés, hiszen számos kihajtható eszköz jön ki jövőre - többek között a Samsung, a LG és a Huawei is ilyesmivel készül kirukkolni -, és az új Androidnak már ezeket is ki kell szolgálnia.

Az új tulajdonságok közé tartozik egy olyan képernyőosztási lehetőség, amellyel egyszerre két alkalmazást futtathatunk párhuzamosan. A rendszer ezenkívül figyelmeztet, ha egy korábbi változatára tervezett régi appot akarunk telepíteni.

Az OS először a Pixel és Android One eszközökre jön ki - várhatólag valamikor a jövő év elején -, és aztán a rákövetkező hónapokban fokozatosan fogják terjeszteni a maguk eszközeire a mobilgyártók.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.