Hirdetés
. Hirdetés

Ezentúl USB 3.0 csatolókkal szereli merevlemezeit az Iomega

|

Az Iomega az összes USB 2.0-ás hordozható merevlemezénél átáll az új SuperSpeed USB 3.0 csatolóra, amelyeket továbbra is az USB 2.0-ás interfész áráért kínál a felhasználóknak. Az USB 3.0-ás interfész akár tízszer gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a jelenleg elterjedt USB 2.0-ás szabványnál.

Hirdetés

Az EMC tulajdonában álló Iomega a múlt héten jelentette be, hogy az összes Iomega USB 2.0-s hordozható merevlemeznél átáll az új SuperSpeed USB 3.0 csatolóra. Az átállást az új eGo Portable Hard Drives termékcsaláddal kezdik. Az új, csak USB 3.0-s csatlakozókkal szerelt eGo hordozható merevlemezek hardvertitkosítással és az ipari átlag hoz képest kétszeres leejtés-tűrési értékeket felmutatva különleges strapabírással is segítik a munkát - mindezt az USB 2.0-s eszközök áráért.

 

 

 ?Büszkék vagyunk rá, hogy elsőként állhatunk át az USB 3.0-s hordozható merevlemezekre - ráadásul nem külön anyagi terheket róva a vásárlókra" - mondta Jonathan Huberman, az Iomega Corporation, valamint az EMC Consumer and Small Business Products részlegének elnöke. ?Az extragyors, az USB 2.0-hoz képest akár tízszeres sebességre képes USB 3.0 csatolókkal, a kétméteres leejtési magassággal (ami az ipari átlag kétszerese), valamint a szuperbiztonságos AES 256-os hardvertitkosítással az  eGo hordozható merevlemezek olyan különleges tárolóeszközökké válnak, amelyek mindenki szívét megdobogtatják. Vegyük még hozzá ehhez a termékekkel adott adatvédelmi segédeszközöket - az Iomega QuikProtect, a v.Clone és a Trend Micro Internet Security szoftvert -, és rájövünk, mi teszi az Iomega USB 3.0-s eGo hordozható merevlemezeit első osztályú megoldássá olyan áron, mint amennyibe a legalapvetőbb funkcionalitású USB 2.0-s termékek kerülnek."

Ütemezés

A gyártó egyébként úgy tervezi, hogy október elejére minden 500 GB és 1 TB kapacitású eGo hordozható merevlemezét az új USB 3.0-s csatolóval kínálja. Az USB 2.0-s gépekkel teljes mértékben kompatibilis új merevlemezekbe a Drop Guard Xtreme technológiát is beépítették, ami az ipari átlaghoz képest akár kétszer akkora, kétméteres zuhanás esetén is megvédi az eszközt.

2011 első negyedévében a cég tervei szerint a Prestige Compact Portable Hard Drive termékcsalád minden modelljében is megjelenik az USB 3.0. Nem sokkal ezután az Iomega az összes többi külső merevlemez-modellbe is beépíti az USB 3.0-s csatolót.

A noteszgép hordtáskájában vagy zsebben kényelmesen elférő 2,5 hüvelykes hordozható Iomega merevlemezek mindegyike gazdagép-betáplálású, vagyis nincs szükség az asztali vagy hordozható számítógép, netbook USB-portán kívül más tápegységre. A gyártó új USB 3.0-s eszközei visszamenőleg teljes mértékben kompatibilisek, vagyis minden, csak USB 2.0 csatlakozós személyi számítógéppel és egyéb eszközzel is működnek. Emellett olyan (külön vásárolható) USB 3.0-s adapterkártyákat is kínál a cég, amelyekkel az USB 2.0-s asztali vagy noteszgépek használói élvezhetik a natív, akár 5 gigabit/másodperces átviteli sebességet.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.