Hirdetés
. Hirdetés

Ezt a Windows 10-szolgáltatást mindenképpen érdemes használnia

|

Az operációs rendszer hasznos szolgáltatása az éjszakai mód, amely lehetővé teszi a képernyő színhőmérsékletének a beállítását, és könnyebbé teszi az elalvást az esti számítógép-használat után.

Hirdetés

A Windows 10 éjszakai üzemmódja úgy éri el az említett hatást, hogy korlátozza a képernyő kék fény kibocsátását, ugyanis kutatások megállapították, hogy a kék fény csökkenti az emberi szervezet melatonin termelését, megzavarva ezzel az alvási-ébredési ciklust. Az éjszakai üzemmód bevezetése előtt a felhasználóknak külső programot (ilyen például az f.lux) kellett futtatniuk a probléma kiküszöbölésére.

Hirdetés

Az éjszakai üzemmód aktiválásához nyissuk meg a Windows 10-ben a Gépházat, indítsuk el a Rendszer modult, és menjünk a Kijelző oldalra. Ennek a tetején, a Fényerő és szín rész alján találjuk az Éjszakai fény lehetőséget, amelyet az alatta lévő tolókával kapcsolhatunk be. Alapértelmezésben a funkció napnyugta és napfelkelte között aktiválódik, és a színkorrekció mérsékelt mértékű. A beállítások igényeink szerint való alakításához kattintsunk az Éjszakai fényre vonatkozó beállítások hivatkozásra.

A megjelenő ablak tetején lévő Bekapcsolás most gombbal azonnal aktiválhatjuk az éjszakai fényt. Máskülönben a funkció csak napnyugta és napfelkelte között lesz automatikusan bekapcsolva (ha az előző képernyőn engedélyeztük a szolgáltatást). A gomb alatt található Erősség tolókával szabályozhatjuk a színkorrekció mértékét: minél inkább jobbra visszük a tolókát az egérrel, annál inkább visszaveszi a kék fény mennyiségét az operációs rendszer.

Ha nem felel meg számunkra, hogy az éjszakai fény napnyugta és napkelte között aktiválódik, módosíthatjuk a funkció bekapcsolásának időintervallumát. Ehhez az Ütemezés részben az Éjszakai fény ütemezése tolókát húzzuk Be állapotba, majd az Időszak beállítása részben adjuk meg a bekapcsolás és kikapcsolás idejét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.