Hirdetés
. Hirdetés

Fájdalmas bejelentést tett a Microsoft

|

Nem frissítik új szolgáltatásokkal a Windows 10 Mobile-t, vagyis a cég végleg elengedi a mobil platformot.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft egyik vezetője, Joe Belfiore a Twitteren bejelentette, hogy a szoftveróriás nem fejleszt többé új funkciókat vagy hardvert a Windows 10 Mobile-re.

Bár a Windows Phone rajongói azt remélték, hogy a Microsoft esetleg új szolgáltatásokkal bővíti a platformot, immár világos, hogy az operációs rendszert szerviz módba helyezték, vagyis csupán hibajavításokat és biztonsági foltokat készítenek hozzá.

Windows Phone: voltak rajongói, de a fejlesztők nem támogatták. 

A Microsoft Windows Phone platformja lényegében már több, mint egy éve halott. A cég tavaly leépítette a mobilüzletágát, és több ezer alkalmazottat bocsátott el, a cég feje, Satya Nadella pedig a közelmúltban nyilvánvalóvá tette, hogy a Microsoft olyan többeszközös megoldásokra és felhő alapú technológiákra kíván összpontosítani, amelyek nem mindig kapcsolódnak a Windowshoz.

Árulkodó volt, hogy Belfiore maga is Androidra váltott, akárcsak Bill Gates, és bejelentette, hogy a Microsoft támogatni fogja azokat a Windows 10-fogyasztókat, akik Android vagy iOS rendszert akarnak futtatni mobiljukon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.