Hirdetés
. Hirdetés

Fájlmegosztás érkezhet a Facebookra

|

Sajtóértesülések szerint a közösségi oldal hamarosan fájlmegosztási képességekkel gazdagodhat.

Hirdetés

Nehéz hónapokat él át a Dropbox, mivel immár a "három nagy" is bemerészkedett a területükre. A Google Drive egyértelmű veszély jelent a tárhelyszolgáltatásnak, mint ahogy az átalakított SkyDrive is, az Apple iCloud pedig a Mac felhasználókat tudja jó eséllyel eltántorítani a Dropbox fiókok használatától. Sajtóértesülések szerint ráadásul egy negyedik nagy cápa is bemerészkedik a fájlmegosztók területére, a Facebook.

A Mashable információi szerint a múlt hónapban indult "Groups for Schools" fájlmegosztó funkcióját kiterjesztik majd minden csoport számára, így a felhasználók feltölthetik 25 MB-nál nem nagyobb állományaikat a közösségi oldalra, amelyet a csoport többi tagja letölthet, illetve hozzászólhat és lájkolhat. A megosztott fájloknál a feltöltési korlát mellett mindössze két megkötés van. Nem lehet futtatható (.exe) állományt, valamint zenei (.mp3, .wav, .flac és így tovább) fájlt megosztani. Előbbi a kártevők terjesztésének próbál gátat szabni, míg utóbbi regula az elnapsteresedés elleni fellépés. Azaz a zenészek csoportjai így nem tudják majd a hangmintáikat megosztani,  e célra egy külső szolgáltatást kell majd használniuk.

 



A felhasználók egyébként a Facebook szóvivőjének elmondása alapján bejelenthetik majd a jogvédett, netán vírusos tartalmakat. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a funkciót néhányan kártevők terjesztésére fogják használni. Illetve természetesen ismét felmerül az adatvédelem kérdése, a Facebook összes funkciójához hasonlóan.

A Mashable emlékeztet arra is, hogy a Facebook 2010 októberében vásárolta fel a drop.io startup céget, amely az egyszerű fájlmegosztásáról vált ismerté. Nagy valószínűséggel a funkció a felvásárolt technológiára épül, és ez alapján az is elképzelhető, hogy idővel a drop.io VoIP konferencia hívás funkciója is megjelenhet majd az oldalon. Ha így lesz igazi csoportmunka eszköz válhat majd a Facebookból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.