Hirdetés
. Hirdetés

Február 22-én jön a Windows 7 SP1

|

A globális rajttal egy időben érkezik a honosított Windows 7 és Windows Server 2008 R2 SP1.

Hirdetés

Michael Kleef, a Microsoft Windows szerver és felhőinformatikai üzletágának a vezető termékmenedzsere bejelentette, hogy elkészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első szervizcsomagjának (SP1) a végleges RTM (Release to Manufacturing) változata, így a csomag február 22-ét követően mindenki számára elérhető lesz.

 

 



Első körben, február 16-át követően a mennyiségi licencvásárlók, a Microsoft fejlesztői hálózatának és a TechNetnek a tagjai (Developer Network) telepíthetik gépeikre a szervizcsomagot, majd ezt követően 22-én a redmondi szoftvercég letöltőközpontján, illetve a Windows Update szolgáltatáson keresztül bárki számára elérhető lesz a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 frissítés.

Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a magyar frissítőcsomag a globális rajttal együtt lesz elérhető, azaz február végén minden Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználónak érdemes lesz majd figyelni a Windows Update szolgáltatáson keresztül érkező szervizcsomagra.

A Windows 7-es szervizcsomag telepítésével egyébként nem érdemes túlságosan sietni, az ugyanis főként hibajavításokat és foltozásokat tartalmaz. Az újdonságokat leginkább szerveroldalon kell keresnünk, mivel a Microsoft korábbi tájékoztatása alapján a biztonsági frissítések mellett csupán a Távoli Asztal kapcsolathoz (Remote Destkop) érkező RemoteFX támogatás kerül majd be a Windows 7 csomagjába, amely a friss Windows Server 2008 R2-vel való együttműködés miatt szükséges. Míg a Windows Server 2008 R2 SP1 a Dynamic Memory és a RemoteFX virtualizációs megoldásokkal fog gazdagodni. Utóbbi két funkcióról a TechNet oldalán lehet bővebben olvasni.

 

Jön az Office 2010 SP1 is

 

A Neowin beszámolója alapján az Office 2010 és a SharePoint 2010 is úton van már. A Microsoft általában a termékei megjelenését követő 12-18 hónapban szállítja az első szervizcsomagokat, ami az utóbbi két szoftverre is igaz lesz. Azaz valamikor május és november között érkezhet az Office 2010 első szervizcsomagja - a lap írása alapján.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.