Hirdetés
. Hirdetés

Fejlesztenének a kkv-k

|

Összevonnák a vállalati informatikai és távközlési szolgáltatásokat.

Hirdetés

A hazai vállalkozások jellemzően az 50 feletti munkavállalói létszámnál érik el azt a méretet, ahol felmerül az igény az informatikai és távközlési szolgáltatások hatékonyabb kezelésére, amellyel a cégek 10-20 százalékos költségmegtakarítást is el tudnak érni - közölte a Business Telecom Nyrt. (BTel) szerdán.

Hirdetés

A társaság szakértői szerint az 50 fő feletti vállalkozások körében az utóbbi hónapokban gyorsan nő az érdeklődés az együttes informatikai és távközlési szolgáltatások iránt.

Ez azt mutatja, hogy a kis és közepes méretű cégek is keresik a fejlesztési, és egyben a költségcsökkentési lehetőségeket - idézi a közlemény Takács Gábort, a BTel műszaki üzletágvezetőjét.

A szakértő úgy látja, hogy a vállalati informatikai és a távközlési szolgáltatások összevonása mindkét igényre választ adhat, ráadásul a hatása is összetettebb és pozitívabb, mint egy egyszerű költségcsökkentésé.

A BTel szerint miközben a magyar infokommunikációs szektor foglalkoztatottsági és GDP-erősítő mutatói európai szinten is jók, a kis- és középvállalkozások alacsony infokommunikációs tudatossága és fejlettsége miatt az ebből származó növekedési potenciált Magyarország egyelőre csak minimális részben használja ki.

 

Az uniós és a feltörekvő piacokon a tapasztalatok azt mutatják, hogy az infokommunikációs eszközök és szolgáltatások, köztük a felhőalapú megoldások növekvő használata erősíti a vállalkozások versenyképességét és hatékonyságát, így az ezen a téren aktivizálódó vállalatok a gazdaság egészére pozitív hatást tudnak gyakorolni - áll a közleményben.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett adatok szerint a társaság tavalyi árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd forintot, adózás előtti eredménye 66,9 millió, adózott eredménye 59,6 millió forint volt.

A 2006-ban alapított alternatív távközlési szolgáltató vezetékes hang-, szélessávú internet-, mobilinternet- és műholdas szolgáltatást nyújt országszerte, a cég mintegy 100 embert foglalkoztat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.