Hirdetés
. Hirdetés

Fejlesztőverseny a NASA-nál

|

62 országból több mint tízezer fejlesztőt, tudóst, diákot és vállalkozót hoz össze a NASA, hogy egy, az űrkutatást elősegítő technológiai versenyen vegyenek részt.

Hirdetés

A verseny során az IBM Bluemix felhő alapú fejlesztőplatformján kell megoldásokat - többek közt mobil alkalmazásokat, szoftvereket és hardvereket - készíteniük. A témakörök között találjuk a mélyűrt, a Földet, az embereket és a robotikát.

Hirdetés

A résztvevőknek olyan feladatokat kell végrehajtaniuk, mint egy aszteroidára induló küldetés számára megfelelő űrrepülő, űrhajón használható drón vagy aszteroidavadász robot megtervezése.

 

A NASA Space App Challenege háromnapos verseny során az IBM platformját használják majd. Sandy Carter, a vállalat Cloud Ecosystem and Developers igazgatója szerint az IBM fontosnak tartja a NASA projektjét, ezért támogatják a versenyt, aminek a világ különböző részein tartózkodó résztvevői a Bluemix platform segítségével tudnak közösen dolgozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.