Hirdetés
. Hirdetés

Feldarabolhatják a Yahoo-t

|

Egy megállapodás értelmében a Microsoft, valamint több befektetési cég is beleleshet Yahoo könyvelésébe, amely egy lehetséges felvásárlás előszele lehet - írja a Reuters.

Hirdetés

A Reuters értesülései szerint a Microsoft több más céggel együtt egy titktos megállapodást kötött a Yahoo-val, amely értelmében a vállalatok beleláthat a keresőcég pénzügyi információiba. A hírügynökségnek nyilatkozó névtelenséget kérő források elmondása alapján a redmondi szoftvercég mellett több befektetési cég is - a KKR, a TPG Capital és a Silvel Lake Partners is - leskelődhet a Yahoo könyvelésében.

 

 

 

 

A pletykák szerint az említett vállalatok egyenként maximum 20 százalékos részvény vásárlást terveznek, így a társulás átvehetné a Yahoo felett az irányítást.

A Microsoft érdeklődése a Yahoo iránt nem meglepő, mivel Steve Ballmer cége már 2008-ban megpróbálta felvásárolni riválisát. Akkor 47,5 milliárd dollárt ajánlottak fel - 33 dollárt részvényenként -, amelyet a Yahoo vezetősége visszautasított. Ma a Yahoo részvényei körülbelül 15 dollár körül forognak, így ma a redmondi szoftvercég sokkal olcsóbban tudná bekebelezni a vállalatot.

A Reuters értesülése alapján azonban a Microsoft csak a Yahoo kisebb részét kebelezné be. A kis szelet ugyanis már elég lenne ahhoz, hogy biztosítsák a 2009-es kereső-megállapodásuk zökkenőmentes folytatását. Sőt ha szükséges, akkor a Microsoft ezen ok miatt még kölcsönt is adna a felvásárlásban részt vevő partnereinek.

 

 



Az említett megállapodás értelmében a Yahoo keresője mögé a Bing került, cserébe a cég értékesítheti a prémium hirdetéseket. A Yahoo még mindig a második legnépszerűbb kereső, így a Microsoft érdeke az, hogy ezen megállapodás hosszú életű legyen. Ráadásul az üzletet az is vonzóvá teszi, hogy a Yahoo-nak 40 százalékos részesedése van a hatalmas kínai online vállalkozásban, az Alibaba Group Holdingsban.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.