Hirdetés
. Hirdetés

Felejtse el az SMS-t, itt az RCS!

|

A Google az amerikai androidos felhasználók számára megkezdte az új üzenetküldő szolgáltatás terjesztését, és év végére állítólag mindenkihez eljuttatja.

Hirdetés

Hirdetés

A Google másfél évvel ezelőtt jelentette be, hogy egyszerű, univerzális üzenetküldési lehetőséget kíván biztosítani az androidosoknak, most pedig arról adott hírt, hogy az amerikai felhasználók számára már meg is kezdte az RCS üzenetküldő platform terjesztését.

Az RCS a "rich communication services" (gazdag kommunikációs szoltálgatások) rövidítése, és az SMS utódának szánják. Lesznek benne GIF-ek,  csoportbeszélgetések, küldhetünk hangfájlokat, képeket, videókat, viszont az iMessage-től és a Signaltól eltérően nem kapunk végponttól végpontig tartó titkosítási lehetőséget.

Az RCS beszerzéséhez egyszerűen az Android Messages-t kell alapértelmezett szöveges appnak beállítani az Android mobilon. A legtöbb androidos telefononon ez helyből így van, de a Samsung felhasználóknak a Google Play Store-ból kell letölteniük, és alapértelmezettnek beállítaniuk az alkalmazást.

A Google fokozatosan terjeszti az RCS-t, amely év végéig állítólag minden felhasználóhoz eljut.

Az iPhones nem támogatja az RCS-t, és az Apple nem árulja el, hogy a jövőben ez változik-e.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.