Hirdetés
. Hirdetés

Felfüggesztették a net semlegességének biztosítását célzó tárgyalásokat

|

Az FCC illetékesei szerint a szélessávú szolgáltatókkal és más partnerekkel folytatott tárgyalások eddig nem hozták meg a kívánt eredményt.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (Federal Communications Commission, FCC) , vagyis lényegében az amerikai hírközlési hatóság lefújta az internetes világháló semlegességével kapcsolatos tárgyalások következő, néhány nap múlva esedékes fordulóját. Az ügynökség szerint az eddigi egyeztetések nem bizonyultak elég gyümölcsözőnek.

Az FCC azt követően döntött úgy, hogy felfüggeszti a további tárgyalásokat, hogy egyes hírforrások arról számoltak be: a Google és a Verizon Communications hamarosan különalkut köthet a hálózat menedzsmentjével kapcsolatban.

Julius Genachowski
A tárgyalások során ?számos kérdésben közeledtek az álláspontok" - olvasható Edward Lazarus, az FCC egyik vezetőjének közleményében. Lazarus hozzáteszi: a megbeszélések során sajnos ennek ellenére sem ?születhetett meg az a stabil háttér, amely szavatolhatná az internet nyitottságát és szabadságát - mindazokat a tényezőket, amelyek biztosíthatnák az innovációs törekvések továbbélését, hosszú távon fenntarthatnák a befektetői szféra érdeklődését, és szavatolhatnák a szabad véleménynyilvánításhoz, valamint a fogyasztói választáshoz való jogot".."

Az FCC júniusban kezdte meg az internet semlegességének biztosításával kapcsolatos tárgyalásokat a szélessávú szolgáltatókkal, és más olyan szervezetekkel, amelyek érdekeltek lehetnek ebben a témában, miután egyes amerikai törvényhozók megakadályozták a szervezet elnöke, Julius Genachowski (képünkön) által javasolt törvényjavaslatok elfogadását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.