Hirdetés
. Hirdetés

Felgyorsul a 3D-s gépi látással támogatott megoldások fejlesztése az anyagmozgatásban

|

Az ABB Robotika üzletága tesztközpontot nyit.

Hirdetés

Az ABB Robotika üzletága a svédországi Jönköpingben megnyitotta az új Random Bin Picking tesztközpontját, ahol a legújabb, 3D-s gépi látással támogatott Random Bin Picking technológiára épülő automatizált pick-and-place megoldásokat fejlesztenek majd. Az új központ az ABB azon szélesebb körű stratégiájába illeszkedik, amellyel fel kívánja gyorsítani a rugalmas automatizálás bevezetését a kis- és középvállalkozásoknál (KKV-knál). A tesztközpontban, amelynek az ABB Global Solution Center ad otthont, szakembereink a globális ügyfelekkel és partnerekkel együttműködésben fejlesztik majd az innovatív megoldásokat, amelyeket az ügyfelek és a partnerek integrálhatnak majd a saját alkalmazásaikba.

Hirdetés

"Az új Random Bin Picking tesztelő létesítmény mérföldkőnek számít azon törekvéseinkben, amelyek célja, hogy az automatizálást bevezessük a hagyományosan nehezen automatizálható ipari folyamtokban is. A tetszőlegesen elhelyezkedő alkatrészek gyors és hatékony mozgatása, kezelése jelentősen javítja majd az alkatrész-adagolás rugalmasságát," - nyilatkozta Andrea Cassoni, az ABB Robotics General Industry Business Line ügyvezető igazgatója. "A hagyományos rendszerekkel összehasonlítva a Random Bin Picking megoldásaink hatékony anyagmozgatást eredményeznek, ami akár egy 12 hónapnál rövidebb időtartamon belül is jelentős megtérülését biztosít az ügyfeleink számára."

Az új tesztközpontban az ABB felgyorsítja a Random Bin Picking technológiájának fejlesztését szolgáló innovációt. Az új, innovatív megoldás alapján az ABB robotját 3D-s gépi látással kombinálják, így képes lesz a nem szabványos konfigurációjú és nem szabványos orientációjú alkatrészek válogatására is. A tetszőleges elhelyezkedésű alkatrészek felismerésének képessége lehetővé teszi, hogy az alkatrészek bárhogyan helyezkedhessenek el a tárolódobozban vagy a raklapon, így a jövőben nem lesz szükség az alkatrészek előzetes, kézi válogatására vagy rendezése.

A hagyományosan strukturált, tárolódobozos komissiózási rendszereknél követelmény, hogy mielőtt a robot megfogja és a kívánt helyre helyezi az alkatrészeket, azokat a kívánt irányba kell rendezni. Az alkatrészek kézi rendezése időigényes lehet, az alkatrészek ismétlődő felemelése és adagolása sérülést okozhat, a helytelen irányban álló alkatrészek pedig termelési késedelmet okozhatnak.

A tárolódobozos komissiózás teljes körű automatizálása javítja a gyártási folyamatok hatékonyságát, termelékenységét és rugalmasságát, az alkalmazásokban felgyorsítja az anyagmozgatást és az anyagáramlást, köztük a gépkiszolgálást és az alkatrész-adagolást is. Ez megnyitja az utat más gyári folyamatok automatizálása előtt is, és lehetővé teszi az interakciót az autonóm mobil robotokkal (AMR), amelyek automatikusan képesek raklapra helyezett alkatrészeket szállítani a robotcellákhoz. Az ABB legkisebb gépkiszolgáló cellájának helyigénye csupán 3 m2, ami új lehetőségeket kínál a cella meglévő gyártósorba történő telepítése számára.

Az ABB új Random Bin Picking tesztközpontjában az ügyfelek és az üzleti partnerek a különböző konfigurációkat és szcenáriókat már azok tényleges környezetükben való telepítésük előtt vizsgálni tudják, így minimális szintre csökkenhet a tárolódobozos komissiózási alkalmazások létesítésével kapcsolatos kockázat, időigény és költség, illetve a telepítés során kiküszöbölhetik az esetleges üzemzavarokat. Szakembereink az ABB piacvezető szimulációs és programozási eszközével, a RobotStudio-val modellezi majd a folyamatokat még azt megelőzően, hogy a tényleges robotcellákat kialakítanák a végleges tesztelés és finomhangolás számára.

Az ABB Random Bin Picking megoldása az ABB piacvezető, gépkiszolgálási megoldásokkal foglalkozó Global Solutions központja és a központ 3D-s gépi látási technológia fejlesztésére és szállítására szakosodott partnerei között folyó szoros együttműködés eredményeként született meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.