Hirdetés
. Hirdetés

Felhő gombnyomásra

|

Ennyire egyszerű alkalmazásmigrálást jelentett be az Oracle Open World konferenciáján.

Hirdetés

A Database Instance as a Service mostantól elérhető az Oracle Database 12c és 11g verziójához. Ezzel teljessé vált a cég felhő platformja, amelyen minden más piaci szereplőnél több alkalmazást kínál, mondta Larry Ellison vasárnap délutáni nyitó előadásában, amellyel elstartolt az Oracle Open World 2014 konferencia San Franciscóban.

Felhő platformján és portfólióján az Oracle több éve dolgozott, tette hozzá Ellison, ezért a 2014-es év fordulópontot jelent az Oracle Cloud és felhasználói számára. Miután a céget korábban bírálták amiatt, hogy felhő stratégiája és kínálata viszonylag lassan ölt alakot, a technológiai igazgató kifejtette: pár éve eldöntötték, hogy az Oracle a felhő mindhárom (SaaS, PaaS, IaaS) rétegében egyaránt teljesíteni fog, nem szakosodik egyik vagy másik rétegre, mint a salesforce.com vagy az Amazon. A versenytársak packázása nem merült ki ennyiben, az SAP HANA-ról Ellison azt mondta, senki sem tudja, azon a platformon mi fut, a felhő biztosan nem.

 

Az egykori szkeptikusból a felhő igehirdetőjévé vált technológiai igazgató azzal folytatta, hogy az Oracle Fusion alkalmazásait – pl. nagyvállalati CRM és ERP rendszereit –, amelyeket felhőben is kínál, nagy ráfordítással szintén házon belül fejlesztette, az alapoktól, amit kevesen mondhatnak el magukról a piacon. Mindez időbe telt, de ma az évtizedes tapasztalattal bíró Oracle az infrastruktúrától a platformon át az alkalmazásokig több innovációt tud felmutatni a felhőben is, mint bárki más, hangsúlyozta Ellison.

A kitartó és következetes fejlesztőmunkának köszönhetően a szervezetek ma az Oracle Cloud Platformot alkotó Oracle Database Cloud Service és WebLogic Java Cloud Service segítségével egy gombnyomásra a felhőbe migrálhatják adatbázisaikat, Java vagy más nyelven írott alkalmazásaikat. Ehhez a szoftverkód egyetlen során sem kell változtatniuk, és ami ugyanilyen fontos, meglévő alkalmazásaikat ezzel egyúttal modernizálják is, mivel nagyon egyszerűen mobil, közösségi, analitikai és azonosságkezelő képességekkel ruházhatják fel őket.

Mindezek a – social, multi-tenant, in-memory, biztonsági és más – képességek ugyanis be vannak építve a felhőplatformba, így azokat az Oracle SaaS alkalmazások öröklik, hangsúlyozta Ellison. Ez megkülönbözteti az Oracle-felhőt a versenytársak kínálatától, miként az is, hogy az Oracle a saját fejlesztői platformját adja ügyfeleinek a SaaS alkalmazások kibővítéséhez. Ellison hozzátette még, hogy az adatbázis az Oracle számára a legnagyobb üzlet volt az eddigiekben, és ez így lesz a továbbiakban, a felhőben is.

Felhő iránti elkötelezettségét az Oracle azzal is demonstrálja, hogy az idei Open World konferencián nem kevesebb mint 170 új SaaS alkalmazást, közöttük 55 iparági SaaS alkalmazást jelent be. Két új integrált rendszert, az FS1 Flash Storage System tárolót és a Zero Data Loss Recovery Appliance adat-visszaállító rendszert is bejelentett a cég San Franciscóban, ezek felhőinfrastruktúra-kínálatát bővítik.

Ugyancsak a rendezvényen jelentette be Loic le Guisquet, alelnök, hogy az Oracle heteken belül egy-egy adatközpontot nyit Frankfurtban és Münchenben, amelyeken keresztül a felhő szolgáltatások teljes kínálatát elérhetővé teszi a németországi szervezeteknek. Az Oracle-nek egyébként jelenleg 19 felhő-adatközpontja van világszerte, és közülük 3 található Európában.

Az idei Oracle Open World a Moscone Center öt csarnokát – és a környező hoteleket is – megtölti közel egy hétre. A szervezők 60 ezer résztvevőt várnak a világ minden régiójából az ötnapos rendezvényre, amelyen 2700 előadás hangzik el, és 400 demóra kerül sor, és 450 kiállító is felvonultatja termékeit, szolgáltatásait. Eddig sem szamított kicsinek az Open World, de most minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi – számos akvizícióval sok területről új vállalatok és technológiák kerültek az Oracle portfóliójába az elmúlt 12 hónapban is, és a csúcsvezetés is új felállásban folytatja munkáját, miután Larry Ellison vezérigazgatói feladatait átadta Safra Catznak és Mark Hurdnek.

Az Open Worlddel együtt kerül megrendezésre a JavaOne konferencia is, sorrendben a 19-ik, amelyre 91 országból több mint 9 ezer Java-fejlesztő érkezett San Franciscóba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.