Hirdetés
. Hirdetés

Felhősödés az Adrián

|

A délkelet-európai régióban is nőtt a felhős megoldások népszerűsége, mutat rá az IDC tanulmánya.

Hirdetés

Hamar felismerték a régió pénzügyi és telekommunikációs szereplői a felhőalapú megoldások nyújtotta üzleti lehetőségeket, de más iparágakban is sikerrel alkalmazzák azokat a digitális átállás felgyorsítása érdekében, mutat rá az IDC-nek a felhőalapú technológia és a mesterséges intelligencia vállalati alkalmazása kapcsán az adriai régióban készített elemzése.

Hirdetés

A felmérésben részt vevő cégek közel 20 százaléka állította, hogy a következő 12 hónapban felhőalapú megoldást tervez bevetni a jobb üzletmenet érdekében. Jelenleg a privát felhőt használják a cégek a legszélesebb körben, de a piaci hangsúly folyamatosan áttevődik a nyilvános felhőre, így a válaszadók harmada fontolgatja az effajta felhőmegoldások igénybe vételét. Az összes megkérdezett közel fele állította, hogy a hibrid felhőalapú megoldásokat tartja cége számára a legmegfelelőbbnek, és már használnak is ilyen rendszereket.

Mint a tanulmányból kiderül, a változó igényekre válaszul a vállalatok a legmodernebb technológiákat, így a mesterséges intelligenciát, analitikát, a dolgok internetét vagy blokklánc-megoldásokat is kínáló hibrid felhőmegoldásokat keresnek, mivel úgy szeretnék növelni termelékenységüket, hogy egyúttal költséget is megtakarítanak. Több hazai startup mellett legutóbb egy magyar kötődésű, hitelfolyamatok automatizációjával foglalkozó fintech cég, a Circeo választotta az IBM felhőjét hitelfeldolgozó kapacitásának bővítéséhez és szolgáltatásának globális kiterjesztéséhez. A felhő segítségével mostantól a licencelési lehetőségek biztosítása a rugalmas felhőkörnyezetben sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.