Hirdetés
. Hirdetés

Felturbózza a mobilokat az MIT új szuperprocesszora

|

Az új lapka 168 magot tartalmaz, keveset fogyaszt, és páratlan tanulási képességekkel ruházza fel a hordozható eszközöket.

Hirdetés

A Facebookkal ellentétben az okostelefonok ma még nem tudják felismerni és taggelni tulajdonosukat a szelfiken. Az MIT forradalmi új lapkája azonban mindent megváltoztathat.

A 168 magos (!) prototípus-lapka az Eyeriss névre hallgat, és a memóriára kapcsolódva azonnal felismeri az arcokat, tárgyakat, sőt, még a hangokat is. Okostelefonok, automata vezetésű autók, robotok, drónok számára tervezték, de felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok.

Az új lapka a mélytanulás képességével ruházza fel az eszközöket, ami annyit jelent, hogy algoritmikus támogatással egyre intelligensebben dolgozzák fel a beérkező adatokat. Mélytanuló rendszerek már ma is léteznek, de bonyolult neurális hálózatokat és irtózatos mennyiségű számítógépes erőforrást igényelnek. Az Eyeriss működése nagyságrendekkel hatékonyabb. Lapkájában minden mag saját memóriabankkal rendelkezik, és áramkörük átkonfigurálható, hogy különféle típusú neurális hálózatokat utánozzon.

A San Francisco-i ISSCC konferencián, ahol bemutatták, a lapka nagy feltűnést keltett. A kutatók azonban arra nem válaszoltak, mikor találkozhatunk vele a mobilokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.