Hirdetés
. Hirdetés

Felmérés az okostelefonokról

|

Az Avaya szerint a vezetők 44 százaléka nem szereti a videokonferenciákat, mivel inkább otthon, pizsamában dolgozik.

Hirdetés

Az Avaya az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában kutakodott 2200 menedzser okostelefon- és PDA-használati szokásai iránt. A hiánypótló felmérés megdöbbentő eredményei szerint a vezetők kényelmesebb munkastílust alakítanak ki, illetve az okostelefonok használói gyakrabban és szívesebben kommunikálnak készülékük segítségével, mint a hagyományos mobiltelefon-felhasználók. Az elnök-vezérigazgatók (vagy hasonló szintű dolgozók) 44 százaléka nem szeret videokonferenciákon részt venni, inkább otthon, pizsamában hallgatja azokat. Ugyanez a fiatal menedzserek 9 százalékára igaz.

Az okostelefon-felhasználók kétszer olyan gyakran fogadják a hívásokat a mellékhelyiségben, mint a normál mobiltelefonnal rendelkezők, illetve 51 százalékuk vett már részt konferenciahíváson egy szál fürdőköpenyben vagy annál is kevesebb ruházatban.

Az okostelefonok használói bevallották, hogy a megbeszélések alatt is folytatják a kommunikációt. 63 százalékuk az asztal alatt e-mailezik telefonján vagy PDA-ján. Ugyanezt olyan családi alkalmakkal is megteszik, mint az esküvő vagy a temetés, ahol a felmérés szerint kétszer annyi okostelefon-használó ellenőrizte e-mailjeit vagy SMS-eit, mint okostelefonnal nem rendelkező társaik. A kutatás azt is kiderítette, hogy a vezető alelnökök (senior vice president) gyakrabban szunyókálnak el konferenciahívások alatt: az arányuk 17 százalék, míg a más pozícióban lévők 5 százaléka vallotta ezt be.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.