Hirdetés
. Hirdetés

Félmilliárd gépnél tart a Windows 10

|

Ebből 430 millió az asztali rendszer.

Hirdetés

A Microsoft a Build fejlesztői konferencián új számokat jelentett be a Windows 10 terjedéséről. A cég feje, Satya Nadella azt állította, hogy már félmilliárd eszközt hódított meg a rendszer.

A cég legutóbb tavaly szeptemberben közölt adatokat, akkoriban négyszáz millió aktív eszközről beszélt.

A Microsoft adata lényegesen magasabb a Computerworld becslésénél, amely a Net Applications mérésein alapul. Április végén a Windows 10 részesedése a teljes Windows-használatból 28,7 százalék volt, ami nagyjából 430 millió rendszert jelent.

A Net Applications mérései azonban csak személyi számítógépekkel számolnak, míg a Microsoft alighanem az Xbox konzolokat, a tableteket és a Windowst futtató - egyébként kisszámú - okostelefont is figyelembe veszi.

2015-ben a Microsoft 2018 végére egymilliárd Windows 10-eszközt célzott meg, az ötszáz millióval tehát nagjából félúton jár. Tavaly júliusban azonban a cég szóvivője is elérhetetlennek minősítette a megadott határidőre az egymilliárdos számot. A viszonylagos kudarc oka az okostelefonos stratégia összeomlása volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.