Hirdetés
. Hirdetés

Felszállóban a Toshiba

|

A tévék iránti kereslet hiányát kompenzálja, hogy egyre nagyobb az igény a flash memóriák iránt.

Hirdetés

A Toshiba márciusban zárult pénzügyi éve nem sikerült valami jól, azonban a gyártó komoly erősödésre számít a következő egy évben. Mindezt arra alapozza, hogy egyre fokozódik az igény a flash memóriák iránt. A japán vállalat többek között az Apple-nek is szállít, és a világon a második legnagyobb NAND Flash memóriagyártónak számít, a Samsung mögött.  

A következő 12 hónapra a Toshiba 34 százalékos növekedésre számít a profitját illetően, ami így elérheti a 260 milliárd jent. Ez ellensúlyozhatja azokat az eltéréseket, amivel most márciusban szembesültek a japánok. Bár januárban még 260 milliárdos nyereséget irányoztak elő, a 194,3 milliárd eközben 4,1 százalékos visszaesést jelentett. 

A Toshiba egyébként a televíziók és a PC-k bukdácsolását hozta fel indokként a gyengülésre. Az előbbi esetében olyannyira problémák mutatkoznak, hogy a vállalat csak ezen a területen 50 milliárd jent vesztett egy év alatt. Állítólag a Panasonic sincs jobb helyzetben, és már a szektorból való kilépésen gondolkodik. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.