Hirdetés
. Hirdetés

Feltámadnak a 90-es évek a Windows 10-ben

|

A Microsoft kiadja az operációs rendszerhez az egykor hihetetlenül népszerű PowerToys segédprogram-csomag új változatát.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft kiadta az első betekintő változatot az új PowerToys for Windows 10-ből. Egyelőre csak két elemet tartalmaz a csomag: a FancyZones appot és a ShortCut billentyűkalauzt, de a projekt kódja fent van a GitHubont, és a Microsoft szerint itt szinte mindent megtalálunk ahhoz, hogy saját PowerToys segédprogramokat hozzunk létre.

A FancyZone egy kis ablakkezelő, amely arra szolgál, hogy kényelmesen elrendezzük és kezeljük a munkafolyamat során megnyitott ablakokat, illetve elmentsük az elrendezéseket. Egyszerű húzással tudjuk meghatározni az ablakok helyét, és amikor egy zónába behúzunk egy ablakot, az nyomban kitölti a rendelkezésére bocsátott területet.

A ShortCut pedig a billentyűkombinációkhoz nyújt hasznos kalauzt: ha lenyomjuk a Windows gombot, megjelenik - majd a Windows gomb engedése után eltűnik - az adott pillanatban alkalmazható gyorsbillentyűk listája.

A Microsoft szerint a tavaszi hivatalos bejelentés óta hatalmas az érdeklődés PowerToys for Windows 10 projekt iránt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.