Hirdetés
. Hirdetés

Felturbózott keresés a Windows 10-ben

|

A Gépház új modullal bővült, amelyben szabályozhatjuk a keresőfunkció és az azt támogató indexelés működését.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 operációs rendszer idén tavaszi funkciófrissítésének (May 2019 Update) egyik újdonsága, hogy ezentúl a kereséssel a számítógép bármely helyén felkutathatjuk a fájlokat, nem csak a dedikált mappákban (OneDrive, Dokumentumok, Letöltések, Zenék, Képek, Videók, Asztal). Ez azonban indexelést igényel, ami lassíthatja a számítógép működését és csökkenti az akkumulátor-üzemidőt.

Mi sem jelzi jobban  a keresési lehetőségek kiterjesztését, mint hogy a Gépház beállítóprogram külön Keresés modullal egészült ki. Ennek Keresés a Windowsban nevű lapján kapcsolhatjuk be a mindenre kiterjedő keresést a Kibővített lehetőség bejelölésével. A rendszer közli velünk, hogy alaphelyzetben mely mappákat zárja ki a keresésből, és a listát szerkeszthetjük, illetve bővíthetjük. A Speciális keresési indexelő beállításai hivatkozásra kattintva pedig az indexelő működését szabályozhatjuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.