Hirdetés
. Hirdetés

Fennakadás a Microsoft mennyiségi licenceinél

|

Több mint egy hónapja problémákkal küzd a Microsoft Mennyiségi Licencszolgáltatási központja.

Hirdetés

A felhasználói visszajelzések alapján komoly fennakadásokat okozott a Microsoft Mennyiségi Licencszolgáltatási központjának (Volume Licensing Service Center - VLSC) decemberi karbantartása, ami miatt sok cég több mint egy hónapja képtelen aktiválni, és így megfelelően használni a megvásárolt szoftverét.

 

 

mennyisegi-licenc.jpg


A Twittert ennek megfelelően elárasztották a VLSC munkatársainak szánt panaszüzenetek. "Probléma van majdnem az összes licencemmel, csak 1 működik megfelelően. Mi történt a többivel!" - olvasható például Craig R. Bowers bejegyzése. A közösségi oldalon terjedő információk szerint ráadásul komoly lehet a probléma, hiszen Smitty becenevű felhasználó bejegyzése alapján túltelítettek a redmondi szoftvercég terméktámogatásért felelős vonalai: "6 órás untató zenehallgatás után megpróbálok valakivel beszélni a mennyiségi licencemmel kapcsolatban". Míg Todd Rosner elmondása alapján a VLSC oldalánál olyan nagy a gond, hogy számára futár hozta ki az igényelt szoftvereket, ahelyett, hogy azt az interneten keresztül igényelhette volna.

A fennakadás a VLSC újonnan bevezetett biztonsági funkciói miatt lépett fel, ami miatt az oldal néha kidobja az egyébként érvényes felhasználónévvel és jelszóval rendelkező felhasználókat. Ráadásul sokakat akkor ér kellemetlen meglepetés, amikor sikerült a webszolgáltatáson belülre kerülniük. Az oldal nem engedélyezi, hogy új felhasználói fiókokat hozzanak létre az adminisztrátorok, illetve néha még a szoftvert letöltéseket is blokkolja.

A Microsoft a kisvállalati blogján elismerte a hibát, ám elmondásuk alapján az átállás során fellépett problémák csak kevés partnerüket érintik, amely esetekben dolgoznak a javításon. E mellett a galibát okozó VLSC oldal frissítése megkerülhetetlen volt, mivel a korábbi biztonsági intézkedések már idejét múlttá váltak. A redmondi szoftvercég a partnereiknek azt tanácsolja, hogy ha bármilyen probléma merülne fel partnereiknél a Licencszolgáltatási Központ használata során, azt jelezzék a Microsoft szakértőinek: vagy elektronikus üzenetben, vagy telefonon, vagy a Twitteren keresztül.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.