Hirdetés
. Hirdetés

Firefox: márciustól már Intel-szívű Mac gépeken is

|

A Mozilla Foundation márciusra ígéri az Intel processzoros Mac-eken futtatható, MacOS X alapú Firefox böngészők megjelenését.

Hirdetés

Josh Aas, a Firefox fejlesztő csapat egyik vezető szoftvermérnöke elmondta, hogy a Mac-es változat márciusban, a szoftver 1.5.0.2-es frissítésével egy időben lesz elérhető.

Az Apple új, Intel processzorral szerelt gépei még csak rövid ideje vannak forgalomban, de máris jelentős igényt tapasztaltak a Mozillánál arra, hogy erre a platformra is jelentessék meg az egyre nagyobb sikereket elkönyvelő böngészőt.

Aas weboldalán egyébként már megtalálható az "Intel-Mac böngésző" nem hivatalos, kipróbálható változata, de a fejlesztő arra figyelmeztet, egyelőre a Mac platformokon biztonságosabb az Apple-féle Rosetta segítségével a Power PC-s Firefoxot használni, míg a végleges változat meg nem érkezik (a Rosetta egy olyan segéd, mely segítségével a Power PC alapokra írt szoftverek futnak Inteles Mac gépeken is).

Az említett weboldalon egyébként hasonlóan Inteles Mac gépekre szánt béta változat található a Thunderbird levelezőből és a független Camino böngészőből is.
Ezek a bemutató változatok még küszködnek bizonyos kompatibilitási hiányosságokkal (például a flash és Java pluginek esetében), de a márciusi hivatalos megjelenés idejére már stabil változatot ígért a szoftvermérnök.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.