Hirdetés
. Hirdetés

Firefox-robbanás Magyarországon

|

Már a 40 százalékhoz közelít a Firefox részesedése a böngészők hazai piacán. Tízből hárman még mindig az IE 6.0-t használják.

Hirdetés

Az Adverticum Zrt. szerdán közzétett, a magyaror felhasználókra nézve reprezentatív felmérés alapján júniusban az internetezők 39,2 százalék a Firefox első vagy második verzióját használta. Az áprilisi 35,5 százalékhoz és a Firefox globálisan 20 százalék alattira becsült részarányához képest ez egyaránt nagy előretörés. A felmérés ráadásul a nyílt forráskódú böngésző harmadik verziójának megjelenése előtt készült - a Firefox 3-at a múlt keddi premiert követő 24 órában világszerte több mint 8 millióan töltötték le, itthonról pedig majdnem 80 ezren.

A több mint 3 millió magyarországi felhasználó durván kétharmada használ Internet Explorert, bár a Microsoft böngészőjének részesedése az áprilisi 64,4 százalékról júniusra 60,8 százalékra csökkent - derül ki a jelentésből. A felhasználók 31,7 százaléka még az Internet Explorer 6.0-t használja, csupán 29 százalék állt át a 7-es verzióra.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.