Hirdetés
. Hirdetés

Firefoxos mobilról is kérhetnek segítséget a gyerekek

|

A Mozzila operációs rendszerét futtató telefonokon is elérhetővé vált a HelpAPP alkalmazás, amely az erőszakos helyzetek felismerésében, elkerülésében és kezelésében segíti a gyerekeket.

Hirdetés

A nyári szünetben a gyerekek az átlagosnál többet vannak családi felügyelet nélkül, barátaikkal, vagy akár egyedül; ilyenkor az őket fenyegető veszélyeknek is fokozottabban vannak kitéve. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány innovatív okostelefon alkalmazása, a HelpAPP azokban a helyzetekben segít, amelyekben bántalmazás, zaklatás érheti a gyermekeket – történjen az online vagy offline életben. Az applikáció segíti a gyerekeket a bántó helyzetek felismerésében, kezelésben és elkerülésében, válaszokat, megoldási javaslatokat találnak a nem kívánt helyzetekre. Ezen kívül a gyors- és segélyhívó számokkal segítséget hívhatnak, az előre beállított telefonszámokra pedig a pillanatnyi helyzetüket meghatározó GPS-koordinátáikat is el tudják küldeni sms-ben vagy email-ben.

Hirdetés

Firefox OS-t futtató telefonok kifejezetten kedvező árfekvésű készülékek, amelyek népszerűek lehetnek a fiatalok és a gyerekek körében. Ezért döntött úgy a Telenor, hogy az UNICEF munkáját segítve Firefox platformra is elérhetővé teszi az egyre népszerűbb HelpAPP alkalmazást. Az applikáció a Firefox Marketplace-en bekerült a Telenor alkalmazás-válogatásába is, a mobiltársaság pedig az app népszerűsítése mellett hosszú távon is tanácsadó szerepet vállalt annak továbbfejlesztésében.

„Az eddigi közel 8000 letöltés azt bizonyítja, hogy a gyerekek szívesen használják az egyre többük zsebében ott lapuló okostelefonokat segítségkérésre, információszerzésre is. A gyerekeknek joguk van a biztonsághoz, és nekünk, felnőtteknek mindent meg kell tennünk azért, hogy ebben segítséget adjunk nekik. Hisszük, hogy az okostelefonok, az internet és az információs technológia egy korábban sosem látott lehetőséget jelentenek ebben. Nagy öröm számunkra, hogy a Firefox-okostelefonokkal még több gyermeknek lesz lehetősége élni ezzel a segítséggel.”- mondta el Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„A nyári időszakra előfizetőink számára ingyenessé tettük a Facebook elérését, így a szünidőben még inkább kihasználhatják a mobiltechnológia előnyeit élményeik megosztására. Szolgáltatóként azonban az is fontos számunkra, hogy a fiatalok biztonságban legyenek a digitális világban. Ezért működünk együtt az UNICEF-fel és ezért dolgozunk azon, hogy a HelpAPP minél több fiatalt elérjen.” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A HelpAPP-et egy önkéntes fejlesztő, Szmozsánszky István ültette át Firefox OS-re, aki Check-in fox közösségi applikációjával a Telenor 2013-as Firefox alkalmazásfejlesztői versenyében első díjat nyert közösségi kategóriában. „A Mozilla elsődleges célja, hogy mindenki hozzáférhessen az okostelefonokhoz. A jelenleg kapható Firefox OS telefonok épp emiatt alacsonyabb árkategóriás, ám jól használható készülékek, mely ideális választás lehet a gyermekek első mobiltelefonjának. Ezért fontos lépés, hogy a HelpAPP és az általa nyújtott segítség a Firefox OS-t használók számára is elérhető lett.”- mondta Szmozsánszky István, fejlesztő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.