Hirdetés
. Hirdetés

Fizetett a Magyar Telekom

|

A T-Systems Hungary Kft. ügye nem peres eljárásban zárul, mert a cég új tulajdonosa már rendezte a fennálló tartozást.

Hirdetés

Jóllehet a Fővárosi Bíróság felszámolási eljárás megindításáról döntött a T-Systems Hungary Kft. (TSH) ellen, ez az ügy nem peres eljárásban zárul, mert a cég új tulajdonosa már rendezte a fennálló mintegy bruttó 20 millió forintos tartozás kifizetését. A Magyar Telekom Nyrt. illetékese az üggyel kapcsolatban az MTI érdeklődésére közölte: a TSH 2007 augusztus végén került a Magyar Telekom Nyrt. (MT) 100 százalékos tulajdonába - korábban az MT 51 százalékban birtokolta - majd ezt követően a társaság jogutódlással megszűnt és beolvadt az IQSYS Zrt.-be. Ezt a Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság 2007. december 31-én hozott végzése is rögzíti. Az IQSYS szintén az MT 100 százalékos tulajdonában van, tőkeerős, fizetőképes cég, és minden, a TSH-val szemben követelt tarozásért helytáll.

Az MTI úgy tudja, hogy a mostani kifizetés nem feltétlenül jelenti azt, hogy a TSH és a jogutód elismeri a követelés jogosságát, csak a felszámolási eljárás megszűntetését akarták elérni. Az MT arról nem nyilatkozott, hogy milyen cégeknek tartozott a TSH.

A Magyar Telekom közölte: a TSH-val szembeni eljárás jogilag nem folytatható le, mert jogutódlással megszűnt.
A TSH nem azonos a Magyar Telekom üzleti szolgáltatások üzletágával, a T-Systems-szel. A Magyar Telekom T-Systems márkanév alatt nyújt a kiemelt üzleti partnerek, a nagyvállalati ügyfélkör, valamint a kis- és középvállalati ügyfélkör részére mobil- és vezetékes távközlési, valamint infokommunikációs és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Az üzletág magába foglalja a marketing, értékesítési és ügyfélkapcsolati tevékenységeket is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.