Hirdetés
. Hirdetés

Fizetett szócikkek íróit tiltotta ki a Wikipedia

|

Az enciklopédia olvasóinak befolyásolására elfogult információkat terjesztő cikkírókat bérelnek fel a zavarosban halászók.

Hirdetés

A népszerű online enciklopédia szerkesztői 381 felhasználói fiókot blokkoltak, mert azok tulajdonosai reklámjellegű fizetett cikkekkel tévesztették meg az olvasókat. Ugyancsak töröltek 210 cikket, amelyek ezekhez a felhasználói fiókokhoz kötődtek, mert nyilvánvalóan egyes vállalatok termékeit reklámozták. A cikkek elfogultnak minősíthető információkat és szerzőijog-sértéseket tartalmaztak. A Wikipediát üzemeltető Wikimedia Foundation szerint a szóban forgó cikkeket egyetlen, koordináltan tevékenykedő csoport készítette, mert nagy hasonlóságot mutatnak.

Hirdetés

A Wikipedia már régóta igyekszik kiszűrni az olyan, manipuláló célzattal létrehozott fiókokat, amelyek többnyire egyetlen szerkesztőhöz kötődnek, akinek célja az olvasók és más szerkesztők félrevezetése. Az enciklopédia tartalmát nagyszámú önkéntes szerkesztő írja, szerkeszti és gondozza, de ez a működési modell visszaélésre ad lehetőséget, mint a fenti példa is mutatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.