Hirdetés
. Hirdetés

Flash 9 már Linux operációs rendszer alatt is

|

Mostantól Linux rendszeren is lehetőség nyílik a legfrissebb Flash verzióra épülő multimádiás alkalmazások elkészítésére és felhasználására. A Flash 9 beépül a Red Hat és a Novell idén kibocsátott disztribúcióiba.

Hirdetés

A Flash 9 a népszerű, böngésző alapú médialejátszó első olyan verziójaként jelent meg, amely teljes platformok közti támogatást biztosított a tartalmak következetes megjelenítése szempontjából. A linuxos változat jelentősen megnöveli a Flash-től várható teljesítményt a nyílt forráskódú operációs rendszeren, akár tízszeresére csökkentve a memóriaigényt, és ugyanennyivel növelve a runtime scriptek végrehajtásának sebességét. Az Adobe szerint a kibocsátással a Flex 2 fejlesztői platformon szintén új távlatok nyílnak a programozók előtt a hordozható eszközökre írt alkalmazásokkal kapcsolatban.

A korábbi, Flash 8-as verzió sikeresen elkerülte a Linuxot, így annak felhasználói kénytelenek voltak a sokak szerint lehetetlenül bugos, instabil és erőforrás-igényes Flash 7-essel bajlódni - a Flash 9-es kibocsátása az Adobe szerint hatalmas lelkesedést vált majd ki a Linux-tábor köreiben. Az alkalmazás erről az oldalról tölthető le tömörített telepítő vagy RPM fájl képében. Sokan persze feltehetően megvárják majd, hogy a Flash 9 választott Linux-disztribúciójukba építve jelenjen meg. Számukra jó hír, hogy a Red Hat és a Novell már nyilatkozott is ezirányú terveiről.

Akit részletesen érdekel a Flash 9 Linuxra való alkalmazása, felkeresheti az Adobe fejlesztője, Mike Melanson vonatkozó blogját. A vállalat ezen kívül elérhetővé tette a Flash ECMAScript 4 implementációjának forráskódját is, és a Mozilla fejlesztői közösségével szorosan együttműködve dolgozik annak a Firefox böngészőbe való beépítésén. A Tamarin néven futó projekt keretei között egyébként az Adobe a Flash Player ActionScript Virtual Machine 2 forráskódját bocsátja a Mozilla Alapítvány rendelkezésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.