Hirdetés
. Hirdetés

Fogyasztói SSD a Western Digitaltól

|

A Western Digital a fogyasztói SiliconEdge Blue SSD-termékkör beindításával párhuzamosan új vállalati modellel is jelentkezik.

Hirdetés

Western Digital kínálatában eddig nem voltak elérhetők fogyasztói SSD-modellek, de a cég most szakít ebbéli hagyományaival, közben pedig új modellekkel erősít a vállalati megoldások piacán. Egy évvel ezelőtt vásárolta fel a főként merevlemezeiről ismert WD a SiliconSystems SSD-gyártó céget 65 millió dollárért. Ezzel lépett be a professzionális félvezető alapú meghajtók piacára a Western Digital, amely az elmúlt egy évben csak vállalati SSD-megoldásokkal foglalkozott.

A most bejelentett WD SiliconEdge Blue 2,5 hüvelykes egység, 64, 128 és 256 GB kapacitású változatokban érhető el. 3 Gbps sávszélességű SATA-csatlakozással látták el, a specifikációk szerint rendelkezik TRIM- és NCQ-támogatással is. Belső felépítését tekintve MLC (többszintű) NAND flash memóriára épül, amelynek MTBF-értéke (a két meghibásodás közötti várható időtartam) 1,4 millió óra. Olvasáskor 250 MB/s, íráskor 170 MB/s sebességgel képes működni.

Michael Hajeck, a cég igazgatóhelyettese szerint a SiliconEdge megjelenésével nem csak a WD tapasztalatai bővülnek, de a nagy teljesítményű meghajtó előmozdítja az SSD adattároló technológiák elfogadottságának növekedését a beszállítók, a technológiai érdeklődésű vásárlók és játékosok körében. Három év garancia hivatott erősíteni a vásárlók bizalmát, kapacitástól függően (64, 128 és 256 GB) 279, 529, illetve 999 dolláros utcai árat adott meg a gyártó.

 

A Western Digital bővíti vállalati SSD-termékpalettáját is a SiliconDrive N1x bejelentésével, amely adatközpontokban, autóiparban, szállítmányozásban, kommunikációs létesítményekben, videomegfigyelő rendszerekben és ipari folyamatirányításban alkalmazható jellemzően. Ezeken a területeken fokozott igény mutatkozik a hagyományos merevlemezeknél mechanikailag ellenállóbb, alacsonyabb fogyasztású és nagyobb sebességű SSD (Solid State Disk) meghajtók iránt, ugyanakkor a fogyasztói változatoknál sokkal megbízhatóbb konstrukciókra van szükség.

Ahogy a vállalati WD SSD termékek általában, úgy az új 2,5 hüvelykes SiliconDrive N1x is SLC (egyszintű) NAND flash cellákra épül, amelyek ugyan nagyobb helyigényűek, mint a fogyasztói szegmensben előszeretettel alkalmazott MLC-cellák, de hosszabb élettartamú, megbízhatóbb meghajtók építhetők belőlük. Az N1x-et is 3 Gbps sávszélességű SATA-csatlakozással látták el és a specifikációk szerint rendelkezik TRIM- és NCQ-támogatással is. A meghajtóról 240 MB/s sebességgel olvasható adat és 140 MB/s tempóban lehet rá írni. Kifejezetten kritikus felhasználásra készült a SiliconDrive N1x, amelyre 5 éves garanciát biztosít a gyártó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.