Hirdetés
. Hirdetés

Fogynak az Internet Explorer felhasználói

|

A Microsoft böngészője hanyatlik, a Mozillát használók köre szűkül, a Chromé jelentősen bővül.

Hirdetés

 

2012 nyarára elveszítheti vezető pozícióját az Internet Explorer - jelenti felmérésében a Net Applications webhasználatot vizsgáló csoportja. Az elemzők szerint, jövőre már nem fogja a felhasználók 50%-a az IE-t használni: primátusát a Google Chrome veheti át.

Az IE felhasználói mutatói 6,9 százalékot estek az utóbbi 12 hónapban, csak 2011 augusztusában 0,7 százalékkal zuhantak. Emellett a Mozilla eredményei sem túl impozánsak, azaz kevesebb esélye lesz arra, hogy a legnépszerűbb böngészővé váljon. Ehhez képest az utóbbi egy évben a Google Chrome felhasználtsága 7,8 százalékkal nőtt, augusztusban 1,2 %-al, mely idei legjobb eredménye. Az analitikai vállalat weboldalán további statisztikák találhatók a böngészőhasználatról.

Roger Capriotti az Internet Explorer marketingfelelőse csütörtöki interjújában nem kívánt arról beszélni, hogy mit jelenthet a Microsoftnak, ha a sokat látott böngésző népszerűsége 50% alá csúszik.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.