Hirdetés
. Hirdetés

Fontos újdonság a Google Chrome böngészőben

|

Automatikusan 64 bites változatra frissíti magát a program, ha a számítógép képes kezelni ezt a verziót.

Hirdetés

Rengeteg olyan felhasználó van, aki a Windows 64 bites változatát futtatja, de nincs ennek tudatában, vagy nem törődik azzal, hogy a programok 64 bites változatát telepítse a számítógépére. Most egy nagyon népszerű program automatikusan átvált a 64 bites verzióra, pótolva a felhasználók mulasztását.

A Chrome böngésző kedden kiadott 58.0.3029.96-os verziószámú változatától kezdve a Google automatikusan a program 64 bites változatára tér át a kiválasztott felhasználóknál. Ahhoz, hogy ez a lépés megtörténjen, több feltételnek kell teljesülnie. Mindenekelőtt természetesen a felhasználónak a Windows 64 bites és a Chrome 32 bites változatát kell futtatnia, továbbá a számítógép memóriájának legalább 4 gigabájtos kapacitásúnak kell lennie. Engedélyezve kell lennie az automatikus frissítés funkciónak is, de a Google szerint ez az otthoni felhasználók túlnyomó többségénél így van.

A vállalat szerint a váltás növeli a program stabilitását, teljesítményét és biztonságát. A 64 bites szoftverek ugyanis több rendszer RAM-ot képesek használni, mint a 32 bitesek. Ha például a 32 bites Windowst használjuk és a számítógépünkben 12 gigabájt RAM található, ebből az operációs rendszer csupán 4 gigabájtnyit képes kezelni. Ugyanez a helyzet a 32 bites alkalmazásokkal is. A 64 bites programok több RAM-ot képesek használni, ami növeli a teljesítményt. Manapság csak olyan esetben van értelme egy 64 bites operációs rendszert futtató számítógépen egy 32 bites programot használni, ha annak nincs 64 bites változata.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.