Hirdetés
. Hirdetés

Fontos újdonság a Windows 10 Számológépben

|

Az app függvényábrázolási lehetőséget kap.

Hirdetés

Hirdetés

A  Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 Számológép (Calculator) appja függvényábrázolási módot kap, és a Windows Insider betekintő program résztvevői a Windows 10 19546. változatának részeként már tesztelni is kezdték a szoftvert.

A Microsoft korábban  közvéleménykutatást készített a fejlesztési irányokat illetően, és a függvényábrázolás volt az egyik legtöbbet kért lehetőség. A szolgáltatás a tavaszi frissítésben fog megjelenni.

A fejlesztő szerint az új eszköz különösen a gimnazisták és egyetemisták számára létfonttágú, mert megkönnyíti a matematika-tanulást.

A szolgáltatás kényelmes lehetőséget nyújt a változók kezelésére, állítja a Microsoft. Ha beírunk egy egyenletet (például: y = mx + b), egyszerűen tudjuk módosítani a változókat, és azonnal láthatjuk, a módosítások milyen hatással vannak a függvényre.

A funkció nem csak hasznos, de egyszerűen kezelhető is, és erről a Windows 10 v. 2004 (vagyis a tavaszi funkciófrissítés) megjelenésekor mindenki meggyőződhet. Ha a Microsoft tartja a szokásos menetrendet, akkor erre áprilisban vagy májusban kerülhet sor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.