Hirdetés
. Hirdetés

Fontos weboldalakat védene a Google

|

A keresőóriás felajánlotta gigászi méretű infrastruktúráját, hogy megvédje a DDoS támadásoktól a kiemelkedően fontos weboldalakat.

Hirdetés

A meghívásos rendszerű „Project Shield” programba a fontos hírekkel, emberi jogokkal valamint választásokkal kapcsolatos információkat összegyűjtő weboldalak jelentkezhetnek. Akik felvételt nyernek, élvezhetik a Google DDoS támadások elleni védelmét, ezzel jó eséllyel elkerülhetik a túlterheléses támadások okozta problémákat.

Hirdetés

A Google szerint a kisebb, független weboldalak vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, hiszen már egy kevésbé combos támadás is képes leállítani a rendszerüket. Amellett, hogy a komolyabb támadásoktól is védelmet nyújt, a Google a PageSpeed szolgáltatáshoz is hozzáférést ad a szárnyai alá vett oldalaknak. Igaz, ezen szolgáltatás egyelőre ingyenes, de a vállalat a jövőben fizetőssé akarja tenni.

 

Mintegy referenciaként a projekt oldalán szerepel az iráni helyzetnek szentelt Balatarin.com weboldal, amit szinte folyamatosan próbálnak DDoS támadásokkal leállítani, de mióta a Google ernyője alá bújt, képes zavartalanul üzemelni - állítja az alapító Mehdi Yahyanejad.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.