Hirdetés
. Hirdetés

Forradalmasítja az orvosi diagnosztikát egy új miniszenzor

|

A hordható eszközökben alkalmazható szenzor a bőr kipárolgását elemzi.

Hirdetés

Hirdetés

Ausztrál tudósok olyan kisméretű szenzorokat terveztek, amelyek lehetővé teszik, hogy az orvosok valós időben készítsenek diagnózist a betegekről.

Az Australian National University (ANU) kutatói szerint a szenzor, amely ötvenszer kisebb, mint az emberi haj átmérője, olyan betegségek gyors felismerését segíti, mint például a diabétesz.

A szenzorok a bőr kipárolgását elemzik, és az adatok alapján az orvosok pontos képet kaphatnak az egyén egészségi állapotáról.

Az újfajta szenzorokon alapuló hordható diagnosztikai eszközök fölöslegessé tehetik a vérvéttelt és számos más, fizikai beavatkozáson járó diagnosztikai technikát.

Az egyetem képviselői szerint a szenzorok a hordható diagnosztikai eszközök számára kifejlesztett egyéb megoldásokkal szemben is több előnnyel rendelkeznek , ugyanis egészen kis koncentrációban is képesek a metabolitokat (anyagcsere termékeket) érzékelni, szobahőmérsékleten működnek, és nem csak a gyógyításban alkalmazhatók, hanem a mezőgazdaságban, vagy akár az űrkutatásban is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.