Hirdetés
. Hirdetés

Forrasztottak és kódoltak, majd feltörték az iPhone-t

|

Több hírügynökség is megerősítette, hogy egy amerikai tinédzser függetlenítette az iPhone-t. Korábban a SIM kártya újraprogramozásával sikerült más hálózatokon használni a telefont.

Hirdetés

A BBC és az Associated Press hírügynökség is megerősítette, egy 17 éves amerikai tinédzser, név szerint George Hotz függetlenítette az iPhone telefont, és az AT&T rivális hálózatán, a T-Mobile-on használta is a készüléket. A New Jersey-beli fiatalember szerint a telefon kódolásának feloldásához szoftveres programozásra és egy kis hardveres beavatkozásra, vagyis forrasztásra is szükség volt.

Hogy pontosan mit is kell tenni a telefon függetlenítéséhez, arról a híradások nem szólnak, George Hotz viszont saját blogján is megerősítette, hogy nem tervezi pénzért függetleníteni mások telefonját, csupán segíteni kívánt az iPhone-ok tulajdonosainak, hogy saját maguk szabadítsák fel készüléküket. A "munkadarabot" ennek ellenére az Ebayen is viszontláthattuk.

George Hotz a CNBC tévétársaságnak nyilatkozik

A tinédzser egész nyáron ezen dolgozott másik négy társával együtt. Közülük ketten oroszok, ezért az internet segítségével kommunikáltak. Összesen 500 órát fordítottak a "kutatásra", maga a függetlenítés két órát vesz igénybe. Hotz jelenleg azt vizsgálja, hogyan lehetne forrasztás nélkül, csupán szoftveresen feltörni a készüléket.

Már korábban is megjelentek arról hírek, hogy az iPhone-t sikerült az AT&T-n kívüli hálózatokon is használni. Ebben az esetben a hackerek a SIM kártyát programozták át, ehhez azonban speciális felszerelés kellett.

Mindkét esetben az iPhone legtöbb funkciója működött, a vizuális hangposta azonban egyik esetben sem használható a független készülékeken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.