Hirdetés
. Hirdetés

Franciaország kifizettetné a Google-lel a sávszélességét

|

A francia kormány a nagyokkal fizettetné meg a szükséges beruházásokat.

Hirdetés

A francia kormány vizsgálja a lehetőségeket, hogy miként tudna több pénzt behajtani a nagy webes cégektől azért, hogy azok kiegyenlítsék a számlát a helyi internetszolgáltatóktól igénybevett sávszélességért. Mindezt nem sokkal azután, hogy az egyik francia szolgáltató megpróbálta blokkolni a Google hirdetéseit - a hatóságok közbeléptek.

A franciák célja a nagy cégek megfizettetésével az, hogy fenntartsák a gyors hálózatok sebességét. Az amerikai cég jelenleg nem fizet az ISP-knek pluszban, azonban az oldalai rengeteg sávszélességet igényelnek, minden egyes Gangnam Style videó megtekintésekor. A webes tévék érkezése szintén komoly sávszélességet igényelt az utóbbi években, így a kormány szerint az a kérdés, ki fizet majd a szükséges beruházásokért.

A Wall Street Journal információi szerint a Google úgy gondolja, már megtette amit kellett, ugyanis minden évben több milliárd dollárt fizet ki a sávszélességéért. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.