Hirdetés
. Hirdetés

Franciaországban is vizsgálják a robbanó iPhone-ok ügyét

|

Francia fogyasztóvédők már vizsgálják a felrobbanó és spontán berepedő üvegű iPhone-ok ügyét, és az összes EU-s országból gyűjtik az adatokat.

Hirdetés

A közelmúltban számos incidenst jelentettek az Európai Unión belülről a felrobbanó akkumulátorú, vagy spontán berepedő üvegű iPhone-okkal kapcsolatban. Az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban is előfordult, hogy az iPhone-ok kijelzőjét fedő üveglap spontán, mindenféle behatás nélkül pókhálószerűen bereped, vagy akár szilánkokra is törik. Angliában egy 26 éves férfi iPhonjának kijelzője robbant darabokra miközben éppen beszélt rajta, így szilánkok kerültek a szemébe. A másik jellemző hiba, hogy az iPhone, vagy iPod akkuja egy sziszegő hangot követően felmelegszik, vagy akár fel is robban.

Egy liverpooli férfi arról számolt be, hogy az Apple kártérítést ajánlott fel neki, amikor egy felrobbant iPod miatt reklamált, de a cég titoktartási nyilatkozatot akart vele aláíratni cserébe. Ő inkább a sajtóhoz fordult és az ügyet azonnal fel is kapta a brit média.

Az Apple hivatalos álláspontja az, hogy egyelőre várják a meghibásodott készülékeket - pontosabban azok maradványait - vizsgálatra. Az incidensek felkeltették a francia vásárlói érdekvédelmi csoportok figyelmét, melyek vizsgálatot is kezdeményeztek.

Az Európai Bizottság felkérte a 27 tagállamot, hogy a veszélyes fogyasztási cikkekre figyelmeztető RAPEX rendszeren keresztül jelentsék az Apple iPhone-okkal és iPod-okkal kapcsolatos hasonló eseteket. A rendszeren hetente több termékre vonatkozó figyelmeztetés is végigfut, mely néha termékvisszahívásokhoz, vagy a forgalmazás megtiltásához vezet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.