Hirdetés
. Hirdetés

Frissült az MS optimális munkakörnyezete

|

Letölthető az App-V legújabb változata és a MED-V 1.0 első szervizcsomagjának előzetese.

Hirdetés

Karri Alexion-Tierman, az App-V termékfejlesztési igazgatója az MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) hivatalos blogjában bejelentette: elkészült az App-V 4.6 és az MDOP 1.0 SP1 kiadásra jelölt (RC) változata, amelyek már letölthetőek a redmondi szoftvercég oldaláról.

 

 

mdop.jpg

 



Az optimális munkakörnyezetet biztosító megoldások nem titkoltan a Windows 7-re és a hamarosan megjelenő Office 2010-re való átállás irányában szeretnék eltolni a vállalatokat, valamint a kis- és középvállalatokat, hiszen segítségükkel akár fájdalommentes is lehet a váltás az új szoftverekre. Az App-V használatával például a virtualizált alkalmazások miatt párhuzamosan futtathatóak az irodai szoftvercsomag különböző verzió. Így akár az Outlook 2010-re történő áttérés során a cégek megtarthatják a levelező egy korábbi változatát is, amelyet egyébként a telepítő eltávolítana.

A friss App-V 4.6 immár támogatja mind kliens, mind szerver oldalon a 64 bites rendszereket, valamint a Windows 7 mobil felhasználói számára már biztosítja az alkalmazások offline elérését is. Ezen felül az alkalmazás virtualizációt biztosító megoldás legújabb verziója System Center Configuration Manager 2007 R2 SP2 megléte esetén gyorsabb bejelentkezést biztosít, amelynek köszönhetően a virtuális programok is hamarabb élednek fel. SAN tárolás mellett pedig spórol az erőforrásokkal, megszüntetve a párhuzamosan futó programokat.

E mellett kipróbálható már a Windows 7-ben megismert XP üzemmód céges megfelelője, a MED-V első szervizcsomagjának az előzetese is, amely Windows 7 (32 és 64 bit) támogatással látja el a megoldást.

 

 

med-v.jpg
 

 

 

A MED-V szolgáltatásnál elérhető központi felügyeletnek köszönhetően továbbra is jelentősen leegyszerűsödik a virtualizált alkalmazások frissítése, finomra hangolható a programok betöltődése (például bizonyos weboldalak megjelenítésénél rögtön a régi operációs rendszer böngészője induljon el), az Active Directory-ban konfigurálhatjuk, hogy melyik felhasználó milyen alkalmazásokat érjen el, valamint leegyszerűsíti a jelentések készítését is. Az új App-V 4.6 és a MED-V 1.0 SP1 is elérhető lesz az MDOP 2010 részeként, amint a MED-V végleges verziója elkészült.

Az alkalmazás virtualizációt biztosító App-V 4.6 RTM (az MDOP 2010 részeként) letölthető a Microsoft Mennyiségi Licencszolgáltatási Központjából, valamint az MSDN és a TechNet oldaláról is. Míg az App-V RDS (Remote Desktop Services) - korábbi nevén App-V for Terminal Services - a redmondi szoftvercég letöltő központjából érhető el. A MED-V szervizcsomagjának előzetesét pedig a Microsoft Connect felhasználói próbálhatják ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.