Hirdetés
. Hirdetés

Fujitsu Blu-Ray-jel és HD-DVD-vel felszerelt PC júniusban

|

A Fujitsu nem foglalt állást az új generációs DVD-formátum körüli csatározásokban, ennélfogva egy Blu-Ray lemezmeghajtóval és HD-DVD meghajtóval egyaránt felszerelt asztali PC-t dob piacra júniusban - jelentette be kedden a vállalat.

Hirdetés

A döntést a szükségből fakadó kényszer szülte - mondta Miho Hirasawa, a Fujitsu szóvivője Tokióban. A választást az magyarázza, hogy jelenleg Blu-Ray lemezmeghajtók csak asztali számítógépekhez, míg HD-DVD meghajtók kizárólag laptopokhoz készülnek. A meghajtók gyártóit nem kívánta megnevezni.

Állítása szerint az FMV-Deskpower TX95S/D asztali számítógépben levő Blu-Ray olvasó/író kompatibilis lesz előre rögzített filmlemezekkel, valamint 25- vagy 50 Gbyte kapacitású írható- és újraírható adatlemezekkel. A gépet a számítógéppel egy házba szerelt 37 hüvelykes LCD képernyővel szállítják, mely úgy van megtervezve, hogy kívülről síkképernyős tévének látszódjon. Tartalmaz egy digitális TV-tunert, HDMI beviteli csatlakozót, és egy Intel Pentium D820-as processzorra épül 1 Gbyte-nyi memóriával, valamint 600 Gbyte-os merevlemezzel.

Az FMV Biblo NX95S/D laptop 17 hüvelykes XGA+ widescreen monitorral rendelkezik (felbontása 1400×900 pixel, ez valamivel kevesebb, mint a HD-DVD által lehetővé tett teljes 1080-as nagyfelbontás). A laptopon található egy videó-kimeneti csatlakozó, de ezt az irányadó meghatározás szerintkorlátozták, így nincs mód a tartalom teljes HD-minőségben való megtekintésére. A gép szíve egy Intel Core Duo T2300 processzor, mellette 1 Gbyte-os memóriája és 320 Gbyte-os merevlemeze van.

Egyik számítógép sem lesz olcsó. Az asztali modell ára várhatóan 600 000 japán jen (5064 dollár), míg a laptopé 400 000 jen körül lesz - mondta Hirasawa. Jelenleg a Fujitsu nem tervezi tengerentúli terjesztésüket.

Ezen a héten a Toshiba, mint a HD-DVD fő támogatója, már ismertette terveit egy HD-DVD-vel felszerelt laptop május közepén való piacra dobását illetően. A Qosmio G30-nak szintén 17 hüvelykes LCD képernyője van, de magasabb, 1920×1200-as felbontással rendelkezik (WUXGA). A gép árusítása Japánban, Európában és az USA-ban esedékes, Japánban azonos áron adják majd a Fujitsu laptopjával.

A Sony, mint a Blu-Ray lemez mögött álló legjelentősebb erő, szerdán úgy nyilatkozott, hogy az év közepére tervezi Blu-Ray meghajtóval felszerelt asztali- és hordozható számítógépének kibocsátását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.