Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: jó év vár az IT-iparra

|

A piackutató cég prognózisa szerint 2011-ben 5,1 százalékkal bővülhetnek a globális IT-költések.

Hirdetés

A Gartner frissen publikált jelentése alapján a hardverek és mobileszközök iránti kereslet fellendülőben van, így a piackutató cég jóslata alapján a globális információtechnológiai költések 5,1 százalékkal bővülnek majd 2011-ben. Ezen növekedést - véleményük szerint - a megnövekedett igények mellett a gyenge dollár árfolyam is erősíteni fogja.

 

 



A piackutató cég előrejelzése egyébként pozitív irányba változott, mivel korábban a Gartner munkatársai csak 3,5 százalékos növekedést prognosztizáltak az idei évre. A friss jelentésük alapján azonban a 2009-es 3,2 billió dolláros és a 2010-es 3,4 billió dolláros IT-piac forgalma idén 3,5 billió dollárra növekszik majd meg, amely piacbővülésnek a motorjai a fejlődő országok lesznek. Ha ezen belül az egyes iparágakat nézzük, akkor az okostelefonok elterjedése miatt a telekommunikációs eszközök gyártói 9,1 százalékos fellendülés elé nézhetnek, míg a céges szoftverek és a hardverek piacán az elemzők 7,5 százalékos bővülést várnak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.